Održana javna rasprava po Nacrtu Regulacionog plana Jezero II

U prošli petak je u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice održana javna rasprava po Nacrtu Regulacionog plana Jezero II Živinice.

Građani su pokazali interesovanje za javnu raspravu po navedenom dokumentu te se moglo čuti više prijedloga i sugestija koje su uvažene od predlagača nacrta plana te će biti uvrštene u prijedlog Regulacionog plana Jezero II.

Šef Odsjeka za urbanističko planiranje i komunalne poslove Ekrem Abadžić je u svom uvodnom izlaganju na javnoj raspravi o Nacrtu Regulacionog plana Jezero II istakao da se u pripremi pomenutog dokumenta moralo odraditi dosta delikatnih poslova i aktivnosti te riješiti određeni problemi koji su bili prepreka dosadašnje izrade plana i njegove buduće implementacije na terenu.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je akcentirao težnju Gradske uprave da se u isto vrijeme usvoje prostorni dokumenti za grad Živinice koji će imati viziju izgleda naše lokalne zajednice za narednih nekoliko decenija i koji će u isto vrijeme i lijep i čisti i funkcionalan.

Građani su pokazali interesovanje za javnu raspravu po navedenom dokumentu te se moglo čuti više prijedloga i sugestija koje su uvažene od predlagača nacrta plana te će biti uvrštens u prijedlog Regulacinog plana Jezero II a koji će, u konačnom, usvojiti Gradsko vijeće Živinice.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više