Održana redovna sjednica skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika Živinice

Pred početak sjednice skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika grada Živinice predsjedavajući današnje sjednice pozvao je prisutne da minutom šutnje ili učenjem fatihe odaju dužnu poštu svim umrlim između dvije sjednice. Na dnevnom redu 9. redovne sjednice skupštine udruženja našlo se devet tačaka, najznačajnija pitanja odnosila su se na odabir novog rukovodstva zbog odstupanja starog.

Kada je u pitanju rad Udruženja penzionera/umirovljenika grada Živinice ističu da su zadovoljni završenim poslovima iako su se u proteklih godinu dana suočili sa mnogobrojnim problemima od kojih kao glavni ističu konstantan rast cijena različitih potrebština, a čije nove cijene penzioneri najviše osjete.

Bez obzira na izrazito tešku proteklu godinu kako su je penzioneri nazvali, u narednom periodu očekuju da status penzionera u društvu bude na daleko boljem nivou, ali i da se riješe vitalna pitanja i problemi koje penzioneri imaju.

Nakon radnog sastanka te imenovanja novih rukovodioca skupštine i usvajanja plana rada u narednom periodu uslijedio je i svečani dio današnje sjednice. 25. oktobar obilježava se kao Dan penzionera, a tim povodom danas su čitani i prigodni referati te je održana i mala zakuska sa kojom su penzioneri/umirovljenici grada Živinice na skroman način zbog mjera kriznog štaba u cilju suzbijanja pandemije korona virusa obilježili svoj dan.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više