Održana sjednica Kolegija Gradskog vijeća Tuzla o sigurnosnoj situaciji u gradu

Povodom zahtjeva 10 vijećnika za održavanje vanredne tematske sjednice Gradskog vijeća Tuzla o sigurnosnoj situaciji u gradu Tuzli, Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla je za danas zakazala sjednicu Kolegija Gradskog vijeća Tuzla.

Sjednici Kolegija je prisustvovao i načelnik Policijske uprave Tuzla, glavni inspektor Siniša Vareškić, koji je podnio iscrpnu i detaljnu informaciju o bezbjednosnoj situaciji na području grada Tuzle u 2021. godini. Načelnik Policijske uprave Tuzla je, između ostalog, naveo da je bezbjednosna situacija na području grada na zadovoljavajućem nivou te da građani Tuzle nemaju razloga za zabrinutost jer Policijska uprava, u okviru zakonskih nadležnosti i ovlaštenja, redovno i pravovremeno preduzima sve mjere i aktivnosti u cilju zaštite ljudi i imovine, sprečavanja krivičnih aktivnosti, održavanja javnog reda i mira i otkrivanja i gonjenja počinilaca, što je u konačnici rezultiralo i poboljšanjem stanja u oblasti borbe protiv kriminala i evidentnim smanjenjem ukupnog broja registrovanih krivičnih djela, te povećanjem broja rasvijetljenih krivičnih djela, naročito najtežih.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je uputio pohvale Policijskoj upravi Tuzla za visok stepen profesionalne policijske usluge u zajednici i brzo i efikasno djelovanje, u okviru zakonskih nadležnosti i ovlaštenja, naročito imajući u vidu nedavno rasvijetljene slučajeve krivičnog djela ubistva, bludnih radnji nad maloljetnom osobom, navođenja na prostituciju i pronalazak i oduzimanje veće količine narkotičkih sredstva i drugih predmeta. Svi navedeni događaji su riješeni, otkriveni počinioci i podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je uputio podršku Policijskoj upravi Tuzla da i u narednom periodu sve svoje obaveze izvršava odgovorno i u skladu sa najvišim policijskim standardima.

RTV SLON

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više