Održana sjednica Kriznog štaba Grada Živinice

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i ubrzanog širenja koronavirusa danas je zasijedao Krizni štab Grada Živinice koji je ovom prilikom pozvao sve građane na maksimalan oprez, odgovorno ponašanje i striktno pridržavanje mjera lične zaštite.

Naime, imajući u vidu pogoršanje COVID-19 epidemiološke situacije kako na području Federacije BiH, tako i na području Tuzlanskog kantona i Grada Živinice, te tendencije rasta broja oboljelih u svim kantonima, Krizni štab Grada Živinice poziva sve građane da se dosljedno pridržavaju mjera lične zaštite i preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Neophodno je pridržavati se mjera lične zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa uz poštivanje distance od minimalno dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

Pozivaju se građani Grada Živinice da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije maksimalno izbjegavaju javna i privatna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

S obzirom na trenutno zabrinjavajuće i ubrzano širenje virusa obavještavamo sve građane Grada Živinice da se redovni prijem građana kod Gradonačelnika koji je bio utorkom od 10 do 14 sati neće vršiti do daljnjeg.

Napominjemo, neophodno je da se svi građani pridržavaju mjera lične zaštite i preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, jer u protivnom može doći do ugrožavanja života i zdravlja ljudi, ali i velikih ekonomskih i društvenih posljedica.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više