Održano javno izlaganje o Nacrtu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Jezero II“ Živinice

U Gradskoj upravi Živinice održano je javno izlaganje o Nacrtu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Jezero II“ Živinice.

Naime, u proteklih 15 dana traje Javna rasprava o Nacrtu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Jezero II“ Živinice u kojem je poseban fokus stavljen na izgradnju dvije toplane na bio masu.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je istako zadovoljstvo zbog učešća građana i predstavnika institucija u javnoj raspravi, te da nije bila ni jedna negativna sugestija kada je u pitanju izgradnja toplana na bio masu.

Nakon dostavljanja svih prijedloga i sugestija građana navedeni Nacrt će biti upućen Gradskom vijeću Živinice na usvajanje.

“Rekli smo da u ovom periodu želimo povezati nekoliko planskih dokumenata u Gradu Živinice kako bi napravili kvalitetne temelje za razvoj Grada Živinice. Jedan je Urbanistički plan Konjuha, zatim Regulacioni plan Riba i Regulacioni plan Jezero II. To nam je jako važno kako bi smo mogli pratiti ciljeve koje smo uspostavili u Strategiji Grada Živinice. S tim u vezi, imali smo javnu raspravu za prostorni plan jednog dijela Grada Živinice gdje planiramo izgradnju dvije toplane na bio masu. Jako je važno da učešće u javnoj raspravi uzmu svi građani, i da sve svoje primjedbe i sugestije daju kako u pisanoj formi tako i na javnom izlaganju koje smo imali. Drago mi je da se određen broj građana i predstavnika institucija odazvao i da su uzeli učešće u javnoj rasparavi, te da nisu imali ni jednu negativnu sugestiju kada je u pitanju izgradnja toplana na bio masu. Mi imami historijski obavezu da napravimo jednu drugačiju filozofiju razvoja našeg Grada, razvoja cijele države Bosne i Hercegovine. Ovo u Živinicama će sigurno biti urnek i za druge lokalne zajednice na teritoriji države Bosne i Hercegovine, iz razloga što raspravljamo o obnovljivim izvorima energije, što podrazumjeva cirkularnu ekonomiju. Želim se zahvaliti građanima na učešču u javnoj raspravi.”, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Samir Kamenjaković.


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više