Oduzeto 135 kilograma duhana za nargilu

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (BiH) na području Sarajeva privremeno su oduzeli 135 kilograma duhana za nargilu ukupne tržišne vrijednosti 32.800 KM.

Operativne akcije na terenu provedene su s ciljem sprečavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe.

“Ovlaštena službena lica na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva, izvršili su provjere poslovanja kod tri poreska obveznika. Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kilograma akciznih proizvoda – duhan za nargilu, koja nije bila obilježena akciznim markicama UIO BiH, a također vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumantaciju o porijeklu”, saopćeno je iz UIO BiH.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe pokrenut će se odgovarajući postupci pred nadležnim sudom u Sarajevu.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više