Ogledni čas STEM akademije u Živinicama

STEM akademija iz Tuzle, u saradnji sa JU Gimnazija Živinice, organizovala je besplatan STEM pokazni čas za sve zainteresovane školarce uzrasta I-VI razreda osnovne škole.

Na pokaznom času su djeca i njihovi roditelji upoznati sa STEM trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji.

Nakon izvrsnih rezultata koje prva STEM akademija u BiH ostvarila u Tuzli od 2017. godine, Brčkom od 2019. godine i Banovićima od 2021. godine, na ovaj sveobuhvatni STEM obrazovni program za djecu i mlade upisat će se prva generacija polaznika u Živinicama.

Prvi ogledni čas održan je u petak u prostorijama JU Gimnazija Živinice.

STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.

Kroz igru, problemski i projektni pristup STEM polaznici će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja.

Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti, rečeno je na prvom oglednom času u Živinicama.

Više informacija o programu STEM akademije možete dobitina web stranici: www.stem-akademija.ba,putem e-maila [email protected] ili telefona 063 043 088, te na Facebook stranici STEM akademije.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više