Olujni vjetar pogodio Živinice: Ruši stabla i diže krovove s kuća, a ima i oštećenih vozila (FOTO)

Stanje u gradu nije dobro. Kako smo već objavili, oborena su stabla na ulici, a na parkingu kod Omege, stablo je palo na parkirana vozila. Jedan automobil je uništen usljed pada prozora sa stambene zgrade preko puta džamije islamskog centra.

U regijama Banja Luka, Bihać i Tuzla očekuju se udari vjetra od 60 do 90 kilometara na sat, a u Livnu i Sarajevu očekuje se vjetar brzine ismeđu 60 i 85 kilometara na sat.

U BiH su u nedjelju zabilježeni orkanski udari vjetra brzine iznad 118 km/h, dok je na vrhu Bjelašnice zabilježea brzina vjetra od 144 kilometra na sat.
Tokom noći vjetar je nanio porbleme i na području Tuzlanskog kantona. Tako je na području općine Živinice, prema prvim informacijama, u selima Gračanica i Repuh zbog jakog vjetra tokomk noći nestalo struje. Jak vjetar je nanio štete na krovovima. Danas nema nastave u Područnim školama Tupković i Svojat, kao ni u Centralnoj školi Gračanica.Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda dominirat će južni vjetar praćen olujnim udarima.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više