Olujni vjetar pogodio Živinice: Ruši stabla i diže krovove s kuća, a ima i oštećenih vozila (FOTO)

Stanje u gradu nije dobro. Kako smo već objavili, oborena su stabla na ulici, a na parkingu kod Omege, stablo je palo na parkirana vozila. Jedan automobil je uništen usljed pada prozora sa stambene zgrade preko puta džamije islamskog centra.

U regijama Banja Luka, Bihać i Tuzla očekuju se udari vjetra od 60 do 90 kilometara na sat, a u Livnu i Sarajevu očekuje se vjetar brzine ismeđu 60 i 85 kilometara na sat.

U BiH su u nedjelju zabilježeni orkanski udari vjetra brzine iznad 118 km/h, dok je na vrhu Bjelašnice zabilježea brzina vjetra od 144 kilometra na sat.
Tokom noći vjetar je nanio porbleme i na području Tuzlanskog kantona. Tako je na području općine Živinice, prema prvim informacijama, u selima Gračanica i Repuh zbog jakog vjetra tokomk noći nestalo struje. Jak vjetar je nanio štete na krovovima. Danas nema nastave u Područnim školama Tupković i Svojat, kao ni u Centralnoj školi Gračanica.Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda dominirat će južni vjetar praćen olujnim udarima.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.