Omladinsko kino: Sutra u BKC-u projekcija filma Razvedi me zavedi me

Predstavnici JU BKC Živinice potpisali su Ugovor o saradnji sa JU Kinoteka BiH u Sarajevu. Uslijedilo je to nakon što su konačno stavljeni u fukciju kino aparati u BKC-u, a na zahtjev mladih ljubitelja filma. Riječ je o projektu koji nema komercijalni cilj, već širenje filmske kulture u BiH, a cijena ulaznica za filmove biće simboličnih 3 KM, čime se pokrivaju osnovni troškovi projekcije.

Obzirom da su stvoreni preduslovi publika će svakog četvrtka u martu imati priliku pogledati po jedan film, a već sad u četvrtak nas očekuje ljubavna komedija “Razvedi me, zavedi me”, u povodu 8. marta, Dana žena. Projekcije filmova počet će u 17:00 i 19:30 sati.

O FILMU:
Miles Massey (George Clooney) je uspješni odvjetnik, specijaliziran za razvode, koji ima baš sve. Sve se to mijenja kada Miles nailazi na dostojnog protivnika u prekrasnoj Marylin Rexroth (Catherine Zeta-Jones). Ona će uskoro biti bivša žena njegovog klijenta, Rexa Rexrotha, bogatog vlasnika nekretnina. Uz pomoć privatnog detektiva, ona drži Rexa u šaci i čini se da će nakon razvoda biti financijski zbrinuta do kraja života, no zahvaljujući Milesovoj sposobnosti ona ostaje bez svega. Ali, Marylin ne voli gubiti i kreće u osvetu.

George Clooney tumači Milesa Masseya, uspješnog losanđeleskog odvjetnika specijaliziranog za razvode koji ima baš sve – a u nekim slučajevima i po dvoje od svega. Usprkos impresivnoj listi klijenata i nizu pobjeda, uvažavanju kolega i predbračnom ugovoru nazvanom po njemu, on se našao na životnoj prekretnici. Situiran u uspjehu, dosada je zavladala i on traži nove izazove. Sve se to mijenja kada Miles nalazi na dostojnog protivnika u prekrasnoj Marylin Rexroth (Zeta-Jones). Marylin će uskoro biti bivša žena njegovog klijenta Rexa Rexrotha (Edward Herrmann), bogatog vlasnika nekretnina. Uz pomoć privatnog detektiva, ona drži Rexa u šaci i čini se da će nakon razvoda biti financijski zbrinuta do kraja života. Ali, zahvaljujući Milesovoj sposobnosti ona ostaje bez svega. Ali Marylin ne voli gubiti i kreće u osvetu. Prvi dio plana je brzi brak za naftnog tajkuna Howarda Doylea (Billy Bob Thornton). Miles je prisiljen pratiti razvoj događaja a Marylin je tek počela. Skrivene taktike, prevare i neosporna privlačnost rastu dok se Marylin i Miles obračunavaju u ovoj klasičnoj i zabavnoj borbi spolova. Najimpresivniji autorski i redateljski dvojac posljednjih 25 godina svakako su Joel i Ethan Coen. Dovoljno je baciti oko na niz briljantnih filmova koje su braća napisala i režirala da bismo shvatili koliko istine ima u toj tvrdnji – od “Blood Simple”, “Rising Arizona”, “Milerovog raskrižja”, “Farga”, “Velikog Lebowskog”, “Tko je ovdje lud”, “The Ladykillers”, “Nema zemlje za starce”, “Spaliti nakon čitanja”, “Ozbiljnog čovjeka” pa se do prošlogodišnjeg remakea “Čovjeka zvanog Hrabrost”. “Razvedi me, zavedi me” je tipična Coenovski stilizirana komedija prepuna zapleta, raspleta i neočekivanih obrata, duhovitih i pametnih opaski, uz besprijekornu glumu i nadmudrivanje Georgea Clooneya i Catherine Zete-Jones.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više