Online anketa za izradu Strategije za mlade općine Živinice

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković je zajedno sa Savjetom mladih Općinskog načelnika donio odluku o izradi Stretegije za mlade u našoj općini. Nakon niza aktivnosti načelnika Samira Kamenjakovića i održanih prvih radionica u svrhu izrade konstruktivnih prijedloga sa članovima fokus grupe koja će raditi na izradi pomenute Strategije počela je izrada Strategije prema mladima Općine Živinice za period 2018. – 2023. godina.

U vezi sa tim, a u svrhu prikupljanja informacija o problemima i potrebama mladih koji žive na području Općine Živinice pristupili smo anketnom istraživanju.

Rezultati anketnog istraživanja će poslužiti kao temelj za izradu Strategije i stoga je posebno važno da dobijemo što veći broj ispunjenih anketa kako bismo imali bolji uvid u trenutnu situaciju, zahtjeve i potrebe mladih ljudi.

Ukoliko imate između 15 i 30 godina i živite na području Općine Živinice, molimo Vas za 15 do 20 minuta Vašeg vremena da popunite anketu.
Anketu možete pronaći na sljedećem linkuhttp://bit.ly/2Bt31oa

Anketa je anonimna i stoga molimo da na sva pitanja odgovorite iskreno.

Također vas molimo da informaciju i anketu proslijedite svojim prijateljima i poznanicima, te se unaprijed zahvaljujemo na saradnji.

Članove fokus grupe čine predstavnici Općine Živinice, članovi Savjeta mladih Općinskog načelnika,predstavnici civilnog društva, predstavnici škola i javnih institucija, te predstavnici nevladinih oragnizacija koje se bave pitanjima mladih.

Strategija za mlade Općine Živinice predstavlja dokumenat od izuzetne važnosti kada je u pitanju položaj mladih u našoj općini, kojim lokalna uprava pristupa strateškom poboljšanju položaja mladih, prepoznavanju njihovih potreba, te rješavanju prioritetnih problema mladih ljudi u Općini Živinice.

U narednom periodu, od strane nosioca izrade Strategije Centra za promociju civilnog društva iz Sarajeva, održat će se niz radionica i sastanaka kako bi se došlo do što kvalitetnijeg dokumenta i ovom prilikom pozivamo članove Savjeta mladih i ostale mlade ljude Općine Živinice da se na bilo koji način uključe u izradu Strategije prema mladima, jer su mlade osobe najkompetentnije da sami govore o svojim potrebama i mogućim rješenjima postojećih problema.
Ovakvim pristupom, mladima su stvorene mogućnosti većeg uticaja kako na planiranje razvoja svoje lokalne zajednice, tako i aktivnijeg učešća u procesima donošenja odluka koje se tiču njih samih.

Načelnik Samir Kamenjaković je istakao veliko zadovoljstvo što mladi imaju tu priliku da daju svoje ideje i prijedloge, naglasivši dobru saradnju sa mladima kroz mnoge projekte.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više