OO HDZ Živinice: Netolerantna odluka OV Živinice zbog jednonacionalne općinske izborne komisije

Općinski odbor HDZ BiH Živinica nedemokratskim i netolerantnim doživljava odluku Općinskog vijeća Živinica kojom je uspostavljen jednonacionalni bošnjački sastav općinskog Izbornog povjerenstva te izražava puno razočarenje što su predstavnici bošnjačkog naroda tako beskrupuloznim načinom praktički „prekrižili“ susjede Hrvate, i to samo zbog nacionalnosti, da barem sudjeluju u društveno-političkim aktivnostima Općine. Izborno povjerenstvo je samo posljednje u nizu kojim je iskazano takvo opredjeljenje.

Izbor jednonacionalnog, bošnjačkog, sastava općinskog Izbornog povjerenstva Živinica svrstava tu općinu u red najrigidnijih u Bosni i Hercegovini po neuvažavanju prava konstitutivnih naroda, ali i po gaženju europskih standarda na mogućnosti malobrojnijih skupina da sudjeluju u radu lokalne zajednice.

Posve iskreno pitanje je, od kuda toliko odsustvo razumijevanja kod bošnjačkih predstavnika u Živinicama spram stanovnika hrvatske nacionalnosti pa im se na svaki način zatire mogućnost da se uključe u rad Općine i njezinih institucija? Iskreno je i pitanje, zašto se tako brzo zanemario veliki i pravodobni doprinos Hrvata u obrani Živinica i cijelog ovoga područja BiH kamo spadaju i Živinice?

Općinski odbor HDZ BiH Živinice smatra da, u konkretnom slučaju Izbornog povjerenstva, kandidat hrvatske nacionalnosti koji je bio među prva četiri na listi s koje se biralo četvero članova Izbornog povjerenstva, nije izabran samo zato što nije Bošnjak.

OO HDZ BiH Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više