OO SDA Živinice: Aktuelna politička situacija u Živinicama

Povodom najnovijih dešavanja na političkoj sceni Tuzlanskog kantona, danas je OO SDA Živinice organizovao pres konferenciju, a potom i sjednicu Općinskog odbora SDA u proširenom sastavu. Na sjednici je predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović podnio Informaciju o aktuelnoj političkoj situaciji, te o izboru predsjednika u mjesnima zajednicama.

Dešavanja nakon smjene Mirsada Kukića sa pozicije predsjednika SDA TK, te potom i subotnja smjena Vlade TK, postali su top tema na političkoj sceni, a ujedno to je bila  glavna tema večerašnje sjednce ove političke partije, o čemu je Tulumović,između ostalog, rekao:

“Ovo je bio veliki preokret u SDA, koji će sigurno ostaviti traga na narednim opštim oktobarskim izborima.Za nas je važno reći da su”pale maske”i da mi u Živinicama više ne možemo govoriti da nam neko ima iznad glave, jer je sada sve u našim rukama.Sada je jasno da je formirana privatna Vlada TK Mirsada Kukića, čiji su taoci Živinice bile posljednjih 25 godina i to više neće biti tako. Nekih negativnih implikacija u našoj partijskoj organizaciji neće biti, osim isključenja iz SDA Narcise Šiljegović (poslanik u Skupštini TK), koja je glasanjem za smjenu Vlade TK premijera Bege Gutića, sama sebe isključila.Prekršila je Statut SDA i više nije član naše političke partije”, rekao je predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović.

Podsjećamo da se SDA u potpunosti ograđuje od novoformirane privatne interesne koalicije u Skupštini Tuzlanskog kantona i nove vlade Tuzlanskog kantona koju je ova koalicija imenovala.SDA je opredijeljena da stane ukraj nedemokratskom djelovanju i samovolji pojedinaca u svojim redovima. Bez obzira na sve moguće posljedice po njenu poziciju u vlasti, SDA će iz svojih redova odlučno ukloniti sve one pojedince koji djeluju suprotno njenim temeljnim idejama i principima-istaknuto je na sjednici OO SDA Živinice u proširenom sastavu.

U narednom periodu pred OO SDA Živinice su aktivnosti prema ranije donijetim planskim zadacima, a prije svega tu je skoro vođenje aktivnosti na izboru predsjednika mjesnih zajednica, u skladu s najnovijom Odlukom Općinskog vijeća Živinice. /Š.G./ Zivinice.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više