OO SDA Živinice: Potpredsjednik SDA Esad Kitić prešao u DF

ŽIVINICE, (Patria) – Esad Kitić, potpredsjednik Opštinskog odbora SDA Živinice i vijećnik u Općinskom vijeću Živinice, napustio je stranku i prešao u Demokratsku forntu. Na proteklim lokalnim izborima Kitić je izabran sa liste SDA.

Kitić je lutao od ljevičara pa do desničara. Ovo mu je četvrti dres. Do sada je bio član SDP-a, SDU-a, SDA i na kraju je predsjednik OO DF Živinice. Zašto i zbog čega je potpredsjednik OO SDA Živinice napustio stranku, nije javno objelodanio.

Da li, u nadi da će sebi produžiti mandat ili zbog nesloge koja vlada u OO SDA Živinice, ostaje nam tajna. Ali da nešto ne štima u SDA Živinice, jasno je od takozvanog ujedinjenja još prije četiri godine.

Jedan član Opštinskog odbora SDA Živinice, kazao je da ujedinjene i politička ljubav nije ni postojala zbog ulaska pojedinaca iz A-SDA Naila Jusića i aktuelnog konzula u Istanbulu Begana Muhića, kao i doskorašnjeg člana SDA Esada Kitića.

Početkom godine, 2.000 članova SDA potpisalo je peticiju za smjenu aktuelnog rukovodstva OO SDA Živinice zbog lošeg izbornog rezultata i lošeg vođenja politike. -Živinice su izgubile mjesto načelnika kao i broj mandata u vijeću. Iako živinička SDA predvodi većinu u OV, posljednjih mjeseci nema jedinstva.

Da li ćemo do kraja godine ili početkom nove dobiti novu većinu ostaje da vidimo.

Pojedini dugogodišnji članovi SDA Živinice su zabrinuti zbog narušavanja sistema vrijednosti u SDA. Jasan je to dokaz i stanja u Domu zdravlja gdje vlada veliki sukob kadrova SDA, kojeg su doktori i medicinari prozivali-kazao je član OO SDA Živinice. Odavno ne štima u SDA Tuzlanskog kantona.

U tri općine uvedena su povjereništva. Pored Tuzle, povjereništvo je uvedeno u Gračanici i Kalesiji. Posljednje vrijeme, govori se o uvođenju povjereništva u Kantonalnom doboru SDA i OO SDA Živinice. Šta će nam donijeti nova godina, ostaje da vidimo?

NAP (A.Čorbo-Zećo) 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više