Općina Banovići obezbijedila više od 500 novogodišnjih paketića za mališane

Banovićki mališani su i ove godine obradovani novogodišnjim paketićima, koje je obezbijedila općina Banovići. Osigurano je preko 500 paketića i to za: prvačiće svih osnovnih škola, polaznike Dječijeg obdaništa i štićenike Centra za razvoj inkluzivnih praksi, korisnike Centra za socijalni rad te najmlađe članove Udruženja gluhih i nagluhih osoba.
Prvog dana općinski načelnik dr. Bego Gutić obradovao je mališane Dječijeg obdaništa, Centra za razvoj inkluzivnih praksi i prvačiće osnovnih škola: Banovići, Banovići Selo i Grivice. Podijeljeno je skoro 400 paketića.
Posjeta osnovnim školama bila je prilika da se općinski načelnik upozna i sa trenutnim potrebama ovih obrazovnih ustanova. U OŠ „Banovići“ Općina je renovirala dvije učionice, a načelnik Gutić obećao je i njihovo opremanje namještajem. Također, iz budžeta osigurat će se sredstva za opremanje dvije učionice u novom objektu OŠ „Banovići Selo“ i za uređenje dvorišta i platoa ispred škole.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više