Općina Živinice: Socijalno ugroženim braniteljima pomoć za rješavanje stambenih potreba

Obavještavaju se pripadnici boračkih populacija koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Živinice da je nadležna općinska služba za boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe objavila oglas za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratnih bespovratnih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branitelja i članova njihove porodice na području Tuzlanskog kantona za 2016. godinu.

Iznos jednokratne pomoći koji se može odobriti, u direktnoj je vezi sa nalazom i mišljenjem lica
gradevinske struke i odobrava se maximalno do 5.000,00 KM.

 

Zahtjev za dodjelu jednokratnih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugoženih branitelja i članova njihove prodice za 2016. Godinu, po ovom oglasu, podnosi se općinskoj službi nadležnoj za boračko invalidsku zaštitu, od 04.04.2016. najkasnije do 19.04.2016. godine.

Oglas u cjelosti, pravilnik i obrazac zahtjeva mogu se preuzeti u šalter sali Općine Živinice, a možete ih preuzeti na sljedećem linku:
http://www.opcinazivinice.org/novi/konkursi/697-objavljen-oglas-za-dodjelu-pomoci-za-rjesavanje-stambenih-potreba-socijalno-ugrozenih-branitelja-za-2016-godinu

Sve dodatne informacije zainteresovani aplikanti mogu dobiti u nadležnoj općinskoj službi na broj tel: 035/743-319 i šalter sali Općine Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više