Organizacija EKI donirala opremu za fiskulturu OŠ Gračanica

Centralna osnovna škola Gračanica i područne škole u Tupkoviću i Svojatu, trenutno imaju veliki nedostatak sportske opreme za izvođenje nastavnog procesa iz nastavnog predmeta tjelenog i zdravstvenog odgoja.

Taj problem prepoznala je Mikrokreditna organizacija EKI i danas je upriličena primopredaja neophodne sportske opreme i rekvizita u vrijednosti blizu 4 500 konvertibilnih maraka.

Ove godine Mikrokreditna organizacija EKI obilježava 25 godina uspješnog rada i djelovanja.

EKI, pored svoje osnovne djelatnosti, veliku pažnju poklanja prepoznavanju potreba stanovništva koje nisu vezane za kreditiranje.

Značajan dio finansijskih sredstava EKI izdvaja i usmjerava upravo ka tim potrebama, kroz razne oblike donacija.

Poseban akcenat prilikom realizacije, stavlja se na najmlađe članove našeg društva gdje su prioritet svakako socijalno ugrožene zajednice ili pojedinci.

Pored toga, veliki broj donacija usmjeren je ka poboljšanju uslova u oblasti sporta i kulture, kako bi mladi imali pravi izbor u odabiru svojih vanškolskih aktivnosti.

Kupovina školskih tabli i koševa, kupovina televizora i računara za bolnice i vrtiće, te kupovina opreme za sportske klubove i kulturno-umjetnička društva, samo su dio realizovanih donacija EKI-ja.

Mikrokreditna organizacija je svoj društveno odgovorn senzibilitet pokazala i danas kada je Osnovnoj školi Gračanica uručena vrijedna donacija u sportskoj opremi i neophodnim rekvizitima za uspješno odvijanje tjelesnog odgoja u centralnoj školi u Gračanici kao i u područnim školama u Tupkoviću i Svojatu.

Sportska oprema  i rekviziti koji su do danas korišteni u tri objekta Osnovne škole Gračanica uveliko su zastrajeli, potrošeni, pohabani, pokidani i polomljeni tako da je današnja donacija došla u pravi momenat i na pravo mjesto.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više