Organizacija RVI 92-95 Tuzla dodijelila Zlatnu plaketu gradonačelniku Jasminu Imamoviću

Povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, proširena delegacija RVI 92-95 Tuzle predvođena predsjednikom Marevac Nerminom i potpredsjednikom Almirom Jahićem zajedno sa predsjednikom ODB-a, Mirzom Ahmćem i predsjednikom Zlatnih ljiljana Tuzle, Edinom Haračićem posjetila je gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, kojom prilikom su gradonačelniku Tuzle uručili najveće priznanje O RVI-a 92-95 „ Zlatnu plaketu“, a za njegove najbliže saradnike također su uručena priznanja za doprinos u radu Organizacije ratnih vojnih invalida 92-95 Grad Tuzla.

-Zlatnu plaketu ne dodjeljujemo često, naprotiv jednu ili dvije u deset godina što dovoljno govori o dignitetu ovog priznanja s kojim se ne razbacujemo već ga naprotiv dodjeljujemo samo onima koji nas cijene, poštuju  i pomažu u rješavanju egzistencijalnih pitanja našeg članstva a gradonačelnik Jasmin Imamović je svakako jedan od njih. Priznanja smo uručili i njegovim saradnicima koji su direktno ili indirektno zaduženi za realizaciju naših programskih ciljeva, željeli smo to uraditi upravo povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine jer su naši putevi u borbi za očuvanje Bosne i Hercegovine apsolutno isti, – kazao je Nermin Marevac predsjednik O RVI 92-95 Grad Tuzla.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović nije krio svoje zadovoljstvo ovim činom Ratnih vojni invalida Tuzle i priznanjem koje mu je dodijeljeno.

-U životu sam dobio puno priznanja i svako mi je važno, ali kada dobijete najveće priznanje od onih koji su za odbranu Bosne u Hercegovine i ovog grada dali dijelove svoga tijela i svoje zdravlje onda je ono na izvjestan način posebno, naša trajna obaveza je da se brinemo o svim boračkim organizacijama Tuzle jer je to najmanje što možemo učiniti za njih a ilustracije radi za socijalno- statusna pitanja boračke populacije iz Budžeta grada na godišnjem nivou izdvajamo više novca nego li sedam ili osam općina ovog kantona, moji saradnici i ja samo radimo svoj posao a ako boračke organizacije Tuzle kažu da to dobro radimo daje nam samo obavezu da budemo još bolji,- kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Pored Zlatne plakete koja je uručena gradonačelniku Imamoviću priznanje za nesebičan rad i doprinos O RVI 92-95 Grada Tuzle  dobili su još i najbliži saradnici gradonačelnika, a to su Svjetlana Kakeš, Admira Atić Tupković,  Asja Redžić, Jasmina Šimleša i Almir Šuta.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više