OŠ Gračanica: Održana radionica koja je posvećena djeci sa posebnim potrebama

Danas je održana radionica u JU OSNOVNA ŠKOLA “GRAČANICA” U GRAČANICI – ŽIVINICE koja je posvećena djeci sa posebnim potrebama, koji borave u Centru Vrati Mi Osmijeh – Živinice.

U školi je održana svečana priredba koja je posvećena toj djeci, koju su izvodili učenici nižih razreda od I-V razreda sa svojim nastavnicima ( Asmira Musić, Salihović Emina, Bojić Semina, Šljivić Selma, Muhić Sanela, Ahmetović Adil, Mahmutović Alma, Nišić Zarfa, Mrakanović Nerminka zajedno sa direktoricom škole Muhić Medisom i pedagogicom Goletić Edinom).

Osnovna škola GračanicaNakon svečane priredbe gosti su imali priliku da konzumiraju domaću hranu i prirodne sokove koje su pripremili roditelji učenika nižih razreda zajedno sa svojom djecom i nastavnicima.

Cilj ove radionice jeste da se djeca sa posebnim potrebama ne osjećaju odbačenim u društvu, školi i okolini već da shvate da su prihvaćena kao i svi ostali učenici redovne nastave.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više