Poziv za prijave na projekat „Osnaživanje žena za akcije u zajednici“ na području Općine Živinice

U skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji na realizaciji projekta „Osnaživanje žena za
akcije u zajednici“, Udruženje Amica Educa i Općina Živinice poziva nezaposlene žene sa
najmanje završenom srednjom stručnom spremoma sa područja Općine Živinice da se uključe u aktivnosti/radionice koje će se realizirati u toku ove godine.

1. Radionice POSLOVNE VJEŠTINE
Učešćem na ovoj radionici učesnice će steći znanja i vještine koje im mogu pomoći u povećanju šansi za pronalazak zaposlenja i/ili u pokretanju vlastitog malog biznisa. Radionice će obuhvatiti slijedeće teme: Kako napisati motivaciono pismo i CV (biografiju) po EU standardima; Kako istražiti i pronaći potencijalne poslodavce; Kako se pripremiti za razgovor za posao; Kako se predstaviti poslodavcu na najbolji mogući način; Kako osmisliti i provjeriti svoju poslovnu ideju; Kako izraditi svoj poslovni plan; Kako istražiti tržište, reklamirati i prodati svoj proizvod ili uslugu; Kako uspješno voditi i održati svoj mali biznis.
Radionice Poslovne vještine će se održavati u slijedećim terminima: 25.-26.februar, 18.-20.mart, 18.-19.maj, 13.-14.juni, 04.-05.juli, 19.-20.septembar 2019.g. u vremenu od 11.00 do 14.00 sati.

2. Radionice LIČNE I KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE
Učešćem na ovoj radionici učesnice će steći znanja i vještine koje im mogu pomoći kako bi vodili jasnije i usmjerenije razgovore, prevladali konflikte i bile zadovoljnije sa sobom. Radionica će obuhvatiti slijedeće teme: Kako prepoznati i razumijeti iskazati osjećanja i potrebe; Kako prepoznati ono što se krije iza riječi drugih ljudi; Kako se manje ljutiti i lakše se nositi sa ljutnjom drugih ljudi; Kako uspostaviti bolji odnos sa sobom i drugim osobama; Kako osjetiti više radosti u životu; Kako se bolje pobrinuti za sebe.
Radionice Lične komunikacijske vještine će se održavati u slijedećim terminima: 27.-29.mart, 24.- 26.april; 30.-31.maj 2019.g. u vremenu od 11.00 do 14.00 sati.

Radionice će se održavati u ulici Meše Selimovića (iza JU Gimnazija ) u Živinicama.
Učestvovanje na radionicama je besplatno. U pauzama radionica je obezbjeđeno osvježenje i užina te zajednički ručak po završetku edukacije. Za učešće na radionicama nije potrebno
nikakvo predznanje niti iskustvo iz ove oblasti. Dovoljno je imati želju da učinite nešto dobro za sebe i volju da pozitivno utičete na kvalitetu svog života.

Sve zainteresirane žene mogu se informirati i prijaviti u Udruženje Amica Educa putem telefona 035/248-910 i e-maila [email protected] (Kontakt osoba Tenzila Hujdur).
Više informacija o Udruženju Amica Educa na www.amicaeduca.ba ili na facebooku Amica Educa.

Više informacija o projektu može se naći na facebook grupi – Osnaživanje žena za akcije u
zajednici  Općina Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više