Otvaranje ” Autoputa za bicikle”

Grad Živinice u suradnji sa Biciklističkim klubom Živinice povodom izgradnje prvog autoputa za bicikle u BiH odlučio upriličiti manifestaciju njegovog otvaranja za 21.09.

Ovo je veliki iskorak za biciklističku infrastrukturu kao i najava za mnoge VELIKE projekte koji nam stižu u bliskoj budućnosti. Ovom prilikom BK Živinice i Grad Živinice pozivaju sve bicikliste i one koji se tako osjećaju i da pozovu sve one koji imaju biciklo da dođu i da uveličaju ovaj događaj i da pozdrave sve ono sto nam dolazi u budućnotsi.

Biciklistčki klub Živinice starta turu sa gradskog bulevara u 10 sati. a okupljanje je od 9 sati. Nakon što startamo uputit ćemo se ka lokaciji na kojoj je izgrađen autoput. Kretat ćemo se lagano i tamo gdje nema puno saobraćaja, tura je prilagođena svakome tako da i najmlađi mogu da učestvuju bez ikakvih problema.

Svi oni koji ne mogu da voze neka dodju na ” pistu” u Ciljuge gdje ce biti upriličen bogat sadržaj za sve. Učesnici ce moći probati električna bicikla, a za najmlađe je pripremljen poligon spretnosti.

Za sve učesnike je obezbijedjeno osvježenje i hrana.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. Vlado piše

    Ovo je slika Cijelog autoputa od pocetka do kraja

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više