Otvaranje ” Autoputa za bicikle”

Grad Živinice u suradnji sa Biciklističkim klubom Živinice povodom izgradnje prvog autoputa za bicikle u BiH odlučio upriličiti manifestaciju njegovog otvaranja za 21.09.

Ovo je veliki iskorak za biciklističku infrastrukturu kao i najava za mnoge VELIKE projekte koji nam stižu u bliskoj budućnosti. Ovom prilikom BK Živinice i Grad Živinice pozivaju sve bicikliste i one koji se tako osjećaju i da pozovu sve one koji imaju biciklo da dođu i da uveličaju ovaj događaj i da pozdrave sve ono sto nam dolazi u budućnotsi.

Biciklistčki klub Živinice starta turu sa gradskog bulevara u 10 sati. a okupljanje je od 9 sati. Nakon što startamo uputit ćemo se ka lokaciji na kojoj je izgrađen autoput. Kretat ćemo se lagano i tamo gdje nema puno saobraćaja, tura je prilagođena svakome tako da i najmlađi mogu da učestvuju bez ikakvih problema.

Svi oni koji ne mogu da voze neka dodju na ” pistu” u Ciljuge gdje ce biti upriličen bogat sadržaj za sve. Učesnici ce moći probati električna bicikla, a za najmlađe je pripremljen poligon spretnosti.

Za sve učesnike je obezbijedjeno osvježenje i hrana.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više