Otvoren „Centar za edukaciju“ Doma zdravlja Živinice

Dana 24.12.2015 godine, predstavnici farmaceutske kompanije ZADA Pharmaceuticals i Doma zdravlja Živinice svečano su otvorili novu multimedijalnu salu “Centar za edukaciju” u sklopu Doma zdravlja Živinice.
Donacijom kompanije ZADA Pharmaceuticals opremljena je savremena multimedijalna sala, gdje će se održavati stručni skupovi, radionice i edukacije medicinskog osoblja. Uz kompletno renoviranje prostora, te donacijom kompanije ZADA Pharmaceuticals, koja se ogledala u nabavci komletne informatičko-tehničke podrške (LCD televizori, laptop, projektor…), stolova i stolica kao i uređenjem kompletnog enterijera sale, Dom zdravlja Živinice dobio je savremen Edukacijski centar.
Svečano presijecanje vrpce izvršili su Pomoćnik direktora za medicinska pitanja mr.sc.Hidajet Rahimić,dr.med.spec.ginekologije i akušerstva ispred Doma zdravlja Živinice i Izvršni direktor za proizvodnju i razvoj Emilija Spaseska Aleksovska, mr.ph.spec.farmaceutske tehnologije ispred farmaceutske kompanije ZADA Pharmaceuticals.
Doktor Rahimić je u svom obraćanju zahvalio kompaniji ZADA Pharmaceuticals i naglasio da će Centar za edukaciju poslužiti kontinuiranoj edukaciji ne samo za medicinsko osoblje doma zdravlja Živinice nego i za okolne Domove zdravlja koji ne raspolažu sa odgovarajućim prostorom.
Ovaj prostor takođe omogućava i organizovanje međunarodnih skupova a cilj i želja rukovodstva Doma zdravlja Živinice je da u ovom Centru organizuju značajne i važne skupove te dovedu i međunarodne stučnjake, istakao je doktor Rahimić.
Ispred kompanije ZADA Pharmaecuticals prisutnima se obratila Izvršna direktorica za proizvodnju i razvoj Emilija Spaseska Aleksovska, mr.ph.spec.farmaceutske tehnologije, te Izvršna direktorica za kontrolu kvaliteta Mr.sci. Alma Salkić, mr.ph.spec.ispitivanja i kontrole lijekova.
ZADA Pharmaceuticals od svog osnivanja ulaže u društvenu zajednicu i do sada je donacijama pomogla veliki broj pojedinaca i organizacija uz brojne akcije na nacionalnom i lokalnom nivou. Donacija Domu zdravlja Živinice nastavak je ove prakse, a želja je zapravo bila da se na ovaj način doprinese napretku zdravstvenog sistema.

Objavio : Mirnes/K

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više