Otvoren „Centar za edukaciju“ Doma zdravlja Živinice

Dana 24.12.2015 godine, predstavnici farmaceutske kompanije ZADA Pharmaceuticals i Doma zdravlja Živinice svečano su otvorili novu multimedijalnu salu “Centar za edukaciju” u sklopu Doma zdravlja Živinice.
Donacijom kompanije ZADA Pharmaceuticals opremljena je savremena multimedijalna sala, gdje će se održavati stručni skupovi, radionice i edukacije medicinskog osoblja. Uz kompletno renoviranje prostora, te donacijom kompanije ZADA Pharmaceuticals, koja se ogledala u nabavci komletne informatičko-tehničke podrške (LCD televizori, laptop, projektor…), stolova i stolica kao i uređenjem kompletnog enterijera sale, Dom zdravlja Živinice dobio je savremen Edukacijski centar.
Svečano presijecanje vrpce izvršili su Pomoćnik direktora za medicinska pitanja mr.sc.Hidajet Rahimić,dr.med.spec.ginekologije i akušerstva ispred Doma zdravlja Živinice i Izvršni direktor za proizvodnju i razvoj Emilija Spaseska Aleksovska, mr.ph.spec.farmaceutske tehnologije ispred farmaceutske kompanije ZADA Pharmaceuticals.
Doktor Rahimić je u svom obraćanju zahvalio kompaniji ZADA Pharmaceuticals i naglasio da će Centar za edukaciju poslužiti kontinuiranoj edukaciji ne samo za medicinsko osoblje doma zdravlja Živinice nego i za okolne Domove zdravlja koji ne raspolažu sa odgovarajućim prostorom.
Ovaj prostor takođe omogućava i organizovanje međunarodnih skupova a cilj i želja rukovodstva Doma zdravlja Živinice je da u ovom Centru organizuju značajne i važne skupove te dovedu i međunarodne stučnjake, istakao je doktor Rahimić.
Ispred kompanije ZADA Pharmaecuticals prisutnima se obratila Izvršna direktorica za proizvodnju i razvoj Emilija Spaseska Aleksovska, mr.ph.spec.farmaceutske tehnologije, te Izvršna direktorica za kontrolu kvaliteta Mr.sci. Alma Salkić, mr.ph.spec.ispitivanja i kontrole lijekova.
ZADA Pharmaceuticals od svog osnivanja ulaže u društvenu zajednicu i do sada je donacijama pomogla veliki broj pojedinaca i organizacija uz brojne akcije na nacionalnom i lokalnom nivou. Donacija Domu zdravlja Živinice nastavak je ove prakse, a želja je zapravo bila da se na ovaj način doprinese napretku zdravstvenog sistema.

Objavio : Mirnes/K

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više