Otvorena manifestacija Dani dijaspore

Stanovništvo općine Živinice raseljeno je diljem svijeta, a kako bi se uspostavila bolja veza i saradnja s lokalnom zajednicom općinski načelnik Samir Kamenjaković želi ojačati veze s dijasporom.

Večeras je i zvanično otvorena manifestacija Dani dijapsore prigodnim programom u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama, a upriličena je i izložba slika likovne umjetnice Sanje Prodan.

Načelnik Kamenjaković je u svom obraćanju kazao da oni jedni Bosanci i Hercegovci žive u Bosni, a drugi diljem svijeta, a svi zajedno žive za Bosnu i Hercegovinu.

-Želimo jačati veze sa našom dijasporom i uspostaviti što bolju saradnju i komunikaciju. Osnovat ćemo Savjet dijaspore u Općini Živinice. Unaprijeđenje komunikacije je prvi korak za ostvarivanje što bolje saradnje,  a svi koji žele mogu se registrirati u bazu podataka građana Općine Živinice koji žive i rade u inostranstvu, odnosno bazu podataka dijaspore Općine Živinice kako bismo mogli postići što bolju komunikaciju i saradnju. Dani dijaspore će prerasti u tradicionalnu manifestaciju-kazao je načelnik Kamenjaković.

Prisutnima u BKC-u obratio se u ime dijaspore Alija Jagodić, izrazivši zadovoljstvo saradnjom Općine Živinice i njenih građana koji žive u zemljama Evrope.

Već sutra, za utorak, planirana je posjeta Streljačko sportskog kluba Konjuh u Ciljugama. A u večernjim satima u BKC-u bit će odigrana monodrama “Američki san” u kojoj igra akademski glumac Elmir Krivalić.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više