Otvorena manifestacija Dani dijaspore

Stanovništvo općine Živinice raseljeno je diljem svijeta, a kako bi se uspostavila bolja veza i saradnja s lokalnom zajednicom općinski načelnik Samir Kamenjaković želi ojačati veze s dijasporom.

Večeras je i zvanično otvorena manifestacija Dani dijapsore prigodnim programom u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama, a upriličena je i izložba slika likovne umjetnice Sanje Prodan.

Načelnik Kamenjaković je u svom obraćanju kazao da oni jedni Bosanci i Hercegovci žive u Bosni, a drugi diljem svijeta, a svi zajedno žive za Bosnu i Hercegovinu.

-Želimo jačati veze sa našom dijasporom i uspostaviti što bolju saradnju i komunikaciju. Osnovat ćemo Savjet dijaspore u Općini Živinice. Unaprijeđenje komunikacije je prvi korak za ostvarivanje što bolje saradnje,  a svi koji žele mogu se registrirati u bazu podataka građana Općine Živinice koji žive i rade u inostranstvu, odnosno bazu podataka dijaspore Općine Živinice kako bismo mogli postići što bolju komunikaciju i saradnju. Dani dijaspore će prerasti u tradicionalnu manifestaciju-kazao je načelnik Kamenjaković.

Prisutnima u BKC-u obratio se u ime dijaspore Alija Jagodić, izrazivši zadovoljstvo saradnjom Općine Živinice i njenih građana koji žive u zemljama Evrope.

Već sutra, za utorak, planirana je posjeta Streljačko sportskog kluba Konjuh u Ciljugama. A u večernjim satima u BKC-u bit će odigrana monodrama “Američki san” u kojoj igra akademski glumac Elmir Krivalić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više