Otvorena nova benzinska pumpa u Višći Donjoj

Amra Pranjić i Amer Avdić dobili su priliku da egzistenciju ostvaruju u svom gradu zahvaljujući vlasniku firme In-Vivo dizajn, koji svake godine pruža priliku mladima da se zaposle na jednoj od njegovih pumpi u gradu.

Samo u ovoj godini priliku za zaposlenje dobilo je 20 ljudi, na dvije benzinske pumpe koje su otvorene.

Jedanaest radnika uposleno je na benzinskoj pumpi pored Gradskog stadiona, a od danas na benzinskoj pumpi u Višći Donjoj radi 9 uposlenika.

Amra i Amer dio su In-Vivo porodice duži vremenski period i kažu da su itekako zadovoljni i zahvalni na pruženoj prilici.

Ljubaznost, kvalitet i povoljne cijene i danas su dočekale sve  kupce na benzinskoj pumpi u Višći Donjoj, za prvih 50 kupaca sipanje goriva bilo je besplatno a za ostale kupce danas i sutra gorivo će biti po nabavnoj cijeni kaže vlasnik Mensur Redžić.

Firma In-Vio dizajn počela je sa radom 2015.godine, od tada do danas uposlili su 52 radnika, i jedna su od rijetkih firmi koja se širila u vrijeme pandemije koronavirusa.

Nova poslovnica u Višći Donjoj peta je takvog tipa u okviru ove firme, četiri su smještene u gradu Živinice a jedna u Ljepunicama.

U sklopu ove benzinske otvoren je market  i moderno ompremljeni Coffe bar, u kojem će svi oni koji se zaustave da natoče gorivo moći  predahnuti od svakodnevnih obaveza.

In-Vivo može biti primjer uspješne poslovne priče koja se razvija iz godine u godinu.

Kada je u pitanju grad Živinice Redžić kaže da neće biti izgradnji novih benzinskih pumpi ali će posao šririti na druge gradove TK.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više