Otvorena prva ambulanta i prostorije Mjesne zajednice u Bašigovcima

Jučer je upriličeno svečano otvaranje prve ambulante porodične medicine i prostorija Mjesne zajednice u Bašigovcima.

Ambulantu i prostorije Mjesne zajednice svečano je otvorio gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković, zajedno sa premijerom TK-a Denijalom Tulumovićem i poslanikom u Skupštini TK-a Šekibom Umihanićem,.

Dakle, riječ je o prvoj područnoj ambulanti porodične medicine Doma zdravlja Živinice u Mjesnoj zajednici Bašigovci koja će pružiti usluge za oko 3000 korisnika ove Mjesne zajednice.

Ambulanta će početi sa radom u roku od 7 do 10 dana, te mještani Bašigovaca po prvi put imati zdravstvene usluge u svojoj Mjesnoj zajednici.

U novoizgrađenom objektu pored ambulante napravljene su i prostorije Mjesne zajednice Bašigovci koje, također, nikada do sada nisu postojale u ovoj Mjesnoj zajednici.

U svom obraćanju gradonačelnik Samir Kamenjaković nagalsio je da ambulanta u Bašigovcima ispunjava sve kriterije propisane standardima AKAZ-a u zdravstvu.

Sredstva za izgradnju ambulante i prostorija MZ, u iznosu od oko 200.000,00 KM, obezbjeđeno je iz Budžeta Grada Živinice .

Svečanosti pored mještana Mjesne zajednice Bašigovci prisutvovao je i direktor Doma zdravlja Živinice Esed Omerkić i vijećnik Gradskog vijeća Živinice, koji dolazi iz ove Mjesne zajednice, Ćazim Mulić, koji su ovom prilikom istakli svoje zadovoljstvo zbog otvaranja ambulante u Bašigovcima.

Vijećnik Ćazim Mulić također je istakao dobru saradnju sa gradonačelnikom Grada Živinice Samirom Kamenjakovićem, te naglasio da je za vrijeme svog vijećničkog manadata uputio nekoliko inicijativa koje su prihvćene od strane gradonačelnika Kamenjakovića, te su iste i realizovane u Mjesnoj zajednici Bašigovci.

“Zaista mi je zadovoljstvo da smo u Mjesnoj zajednici Bašigovci otvorili prostorije ambulante i prostorije MZ, s obzirom da ih mještani ove MZ nikada nisu imali. Drago mi je da smo uspjeli uraditi ovakav jedan projekat u vrijednosti od 200.000 KM koji smo u potpunosti realizovali iz Budžeta Grada Živinice. Ono što me raduje jeste da će u roku sedam do deset dana ambulanta proraditi i mještani neće morati više ići u Dom zdravlja Živinice. Dakle, mještani Bašigovaca su imali svoju sektorsku ambulantu u Domu zdravlja Živinice, te me zbog toga posebno raduje da će imati zdravstvene usluge u svojoj Mjesnoj zajednici. Mjesna zajednica Bašigovci nikada nije imala ni prostorije Mjesne zajednice. Imali su iznajmljen Mjesni ured u jednoj privatnoj kući, međutim na ovakav način dobivaju u potpunosti nove prostorije Mjesne zajednice. Također, klub Slatina će dobiti još jedan prostor u ovom objektu kojeg smo napravili i mogu kazati da izražavam veliko zadovoljstvo da smo riješili nekada nerješiv problem građanima Mjesne zajednice Bašigovci. Čestitatam im i želim da se ovaj objekat koji je napravljen po svim standardima u Zdravstvu što manje koristi, odnosno da što manje ljudi bude bolesno u ovom području.”, kazao je gradonačelnik Grada Živince Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više