Paušal za stipendije: Faruz Tulumović uručio po 1000 KM studentima i đacima

Danas je OO SBB Živinice organizovala press konferenciju povodom dodjele stipendija đacima i studentima od strane vijećnika Općinskog vijeća Živinice iz reda ove političke partije Faruza Tulumovića. Studenti i učenici slabijeg imovnog stanja, koji su veoma uspješni u svom školovanju, danas su potpisali ugovore o stipendiranju.

capture

“Politika nam ne dosnosi dobro, mada mi iz SBB pokušavamo mijenjati tu lošu politiku i drago mi je da iz mjeseca u mjesec jačamo. Imamo sve više podrške građana koji vjeruju u ono što radimo. Mi smo dosljedni, principijelni i pravedni, jer samo tako možemo napraviti rezultat. Ja sam mandat vijećnika u Općinskom vijeću Živinice radio volonterski i sav novac dajem onima kjima je potreban. Ovaj sramni paušal i paušali brojnih komisija, mogli bi podmiriti potrebe stotine stipendista, kojima su novci neophodni za školovanje. Obezbijedio sam stipendije za devetoro učenika i studenata, kao i donaciju Centru Vrati mi osmijeh, koji okuplja djecu sa višestrukim smetnjama. Želim biti značajan donator objekta Centra koji će se graditi na Šarenjaku”, rekao je vijećnik i poduzetnik Faruz Tulumović.

Današnji dobitnici stipendija su učenici Mubina Mumić, Maida Aličić, Senida Jahić i Merim Zukić, te pet studenata Esad Imamović, Jusuf Dropić, Ismet Delalić, Sanida Fehrić i Ibrahim Čaušević.

capture1

Učenici i studenti, kao i njihovi roditelji, koji su prisustvovali potpisivanju ugovora o stipendiranju, sretni su i zadovoljni što ima i takvih ljudi kao što je Faruz Tulumović, koji misle na njih. Svi oni dobili su stpendije u iznosu od po hiljadu KM, što će im pomoći u njihovom daljem obrazovnom napredovanju. Svi su uputili riječi zahvalnosti za ovaj današnji humani gest vijećnika Faruza Tulumovića.

14375

zivinice.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više