Paušal za stipendije: Faruz Tulumović uručio po 1000 KM studentima i đacima

Danas je OO SBB Živinice organizovala press konferenciju povodom dodjele stipendija đacima i studentima od strane vijećnika Općinskog vijeća Živinice iz reda ove političke partije Faruza Tulumovića. Studenti i učenici slabijeg imovnog stanja, koji su veoma uspješni u svom školovanju, danas su potpisali ugovore o stipendiranju.

capture

“Politika nam ne dosnosi dobro, mada mi iz SBB pokušavamo mijenjati tu lošu politiku i drago mi je da iz mjeseca u mjesec jačamo. Imamo sve više podrške građana koji vjeruju u ono što radimo. Mi smo dosljedni, principijelni i pravedni, jer samo tako možemo napraviti rezultat. Ja sam mandat vijećnika u Općinskom vijeću Živinice radio volonterski i sav novac dajem onima kjima je potreban. Ovaj sramni paušal i paušali brojnih komisija, mogli bi podmiriti potrebe stotine stipendista, kojima su novci neophodni za školovanje. Obezbijedio sam stipendije za devetoro učenika i studenata, kao i donaciju Centru Vrati mi osmijeh, koji okuplja djecu sa višestrukim smetnjama. Želim biti značajan donator objekta Centra koji će se graditi na Šarenjaku”, rekao je vijećnik i poduzetnik Faruz Tulumović.

Današnji dobitnici stipendija su učenici Mubina Mumić, Maida Aličić, Senida Jahić i Merim Zukić, te pet studenata Esad Imamović, Jusuf Dropić, Ismet Delalić, Sanida Fehrić i Ibrahim Čaušević.

capture1

Učenici i studenti, kao i njihovi roditelji, koji su prisustvovali potpisivanju ugovora o stipendiranju, sretni su i zadovoljni što ima i takvih ljudi kao što je Faruz Tulumović, koji misle na njih. Svi oni dobili su stpendije u iznosu od po hiljadu KM, što će im pomoći u njihovom daljem obrazovnom napredovanju. Svi su uputili riječi zahvalnosti za ovaj današnji humani gest vijećnika Faruza Tulumovića.

14375

zivinice.ba

Pročitajte više

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.