Pet osoba lišeno slobode u operativnoj akciji „Objekat”

Pet osoba koje su lišene slobode u operativnoj  akciji  „Objekat“,  koju su po nalogu Tužilaštva proveli pripadnici  MUP-a TK na području Živinica, Banovića i Tuzle, predati su danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Protiv njih će biti donesena naredba o provođenju istrage, te će biti ispitani u Tužilaštvu.

Slobode su lišeni B.N (28) i N.V (38) iz Banovića, G.R (43) iz Tuzle, N.N (40) i B.M (36) iz Živinica. Istraga će biti otvorena i protiv N.N (28) iz Tuzle koji je trenutno na izdržavanju kazne zatvora u inostranstvu.

Oni su osumnjičeni za produženo krivično djelo iznuda i za neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Dakle, osumnjičeni su da su u organizovanoj grupi od kraja 2018. do novembra 2019. godine na području Tuzlanskog kantona, u Živinicama, Banovićima, Tuzli, Sapni, Kladnju i Kalesiji, upotrebom  sile i prijetnji, zastrašivali vlasnike određenih ugostiteljskih objekata i od njih iznuđivali novac za navodnu zaštitu njihovih objekata koju vlasnici nisu tražili niti su osumnjičeni imali registrovanu djelatnost  za zaštitarske usluge.

Na taj način su sebi pribavili  određenu  imovinsku korist. Nakon njihovog ispitivanja će se donijeti odluka o daljim mjerama koje će biti poduzete u odnosu na osumnjičene osobe.

(izvor Tuzlanski.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više