Petev: Sa Kazahstanom očekujem tri boda

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan se na Ilidži priprema za predstojeće susrete kvalifikacija za SP protiv Kazahstana i Ukrajine.

Selektor Ivaylo Petev zadovoljan je početkom priprema i nada se da će njegovi igrači u naredna dva meča izvući povoljne rezultate.

Za njega je, kako kaže, najvažniji prvi naredni meč, a to je susret sa Kazahstanom u kojem očekuje tri boda.

– Želimo odigrati kako nama odgovara i naravno, najvažnija su tri boda. Sve utakmice su teške. Neće biti lako, ali kažem da sve ovisi o nama i našem pristupu – kazao je Petev na pres-konferenciji.

Selektor BiH uoči ova dva meča suočio se s velikim brojem otkaza, ali ističe da vjeruje u igrače koji su mu na raspolaganju.

– Ovi igračio koje imam na raspolaganju su za mene najbolji. Mislim da je većina naših reprezentativaca odigrala dobro u klubovima. Ono što želim je zajedništvo, to je prva stvar za mene – dodao je.

Nogometaši BiH u Sarajevu će boraviti do sutra kada putuju u Kazahstan. Susret s Kazahstanom na rasporedu je 9. oktobra, a tri dana kasnije nogometaši BiH gostuju u Ukrajini.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više