PIŠE: Sinan SINANOVIĆ: Najveći aplauz, čestitke svih gostiju i aktera zaslužuje narodni načelnik gospodin Kamenjaković

PIŠE: Sinan SINANOVIĆ

Živinice. Istinski fudbalski spektakl za malobrojne gledaoce koji su uživali u majstorijama Naila Beširevića, nekadašnjeg veznjaka Slobode i portugalskih klubova. Nail, “ex” reprezentativac BiH, podsjetio je na osamdesete godine kada je igrao na Tušnju. Danas je njegov sin Dino jedan od najvećih potencijala u BiH.
Ipak, poslastica večeri, a sklopu “Dana dijaspore” pod pokroviteljstvom načelnika, narodnog načelnika gospodina Samira Kamenjakovića, bila je ekipa Humanih zvijezda predvođena kapitenom Vlatkom Glavašem, te karizmatičnim stručnjakom Petrom Šegrtom, doskorašnjim selektorom Afganstana.

Zvijezde su osvojile prvo mjesto i odbranile trofej, a publika je uživala u majstorijama Samira Memiševica, Adnana Šećerovića, Amara Suljića, Saldina Pezića Aldina Džidića, Semira Mujanovića, Osmana Hadžikića, braće Eldara i Muharema Ćivića, Nermina Alibašića…

Neki su bivši reprezentativci, pojedini aktuelni, mnogi potencijalni…

Šegrtu su s klupe asistirali Suljo Sinanović, Edin Ramić i Beca Hadžikić, Nedim Selimović i Semir Ždralović.

Šegrt, Glavaš i Džidić pobrali su simpatije kao nekad vrsni asovi.

Ipak, najveći aplauz, čestitke svih gostiju i aktera zaslužuje gospodin Kamenjaković, koji je dočekivao i ispraćao goste. Pobrinuo se da gostima ništa ne nedostaje i ovo je jedno od najboljih gostovanja Humanih zvijezda. Čestitke za besprijekornu organizaciju idu na adresu Sanela Mumića, direktora Gimnazije u Živinicama.

Na turniru su još igrale ekipe Opštine Živinice, Tim privrednika i Dijaspore. Osim zvijezda, briljirao je kadetski reprezentativac BiH i Slobodina nada Haris Brkić.

Gosti su na kraju načelniku, Šegrtu i Glavašu uručili prigodne poklone. Hvala velika i Maidu Glaviniću iz Armije Zmajeva. Bio je, kao i uvjek pravi domaćin.

Zahvalnost i onima koji zbog obaveza nisu bili s nama u Živinicama, poput Mirze Varešanovića, Jasmina Mejrića, Emira Delića, Hazima Mujčinovića, Vede Ibiševića, Nermina Bašića, Almira Šećkanovića, Elvira Bolića, Nermina Šabića, Omera Joldića, Elvira Rahimića, Merse Ahmetovića, Rifeta Kapića, Elvedina Hadžića, Jasmina Mešanovića, koji su se javljali tokom spektakla u Živinicama.

Čestitke svim saradnicima gospodina Kamenjakovića, uposlenicima sportske dvorane, a posebno gledaocima koji su aplauzima pratili akcije fudbalskih majstora.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više