Pismo čitatelja: Na Ciljugama se širi neprijatan miris sa farme pilića

Vrlo često dobijemo molbu za objavu pisma ili fotografija čitatelja o zbivanjima u gradu i okolini. Ovaj put radi se o neprijatnom mirisu koji dolazi sa farme pilića Bingo na Ciljugama te u isti taj neprijatan miris smo se sami uvjerili.

Pismo pročitajte u nastavku: “Dobar dan, obraćam Vam se sa molbom da objavite vijest o vanrednoj situaciji na Ciljugama. Obizirom da je vodeći trgovacki centar u BiH, Bingo, izgradio farmu pilića, razumno je da se prilikom čišćenja mjestom Ciljuge širi jako neprijatan miris. Međutim danas i pored tog mirisa koji se javlja prilikom čišćenja, mjestom Ciljuge je se širio i dim jako izrazenog, neugodnog mirisa koji se može vrlo lahko svrstati među otrovne gasove. Molim vas u ime svih građana mjesta Ciljuge da ovu vijest objavite uz prateće fotografije koje cu Vam poslati. Unaprijed hvala.”

Možemo slobodno reći da na mjestu gdje je prije bila jedna od najvećih Američkih vojnih baza na balkanu, te poslije vojna baza OSBIH sada se mogu održavati samo koride jer je mjesto uništeno zajedno sa bazom koju su ostavili Amerikanci, a zemlja je rasprodana.

Istina o američkoj vojnoj bazi na Ciljugama Camp Comanche – US Air Force

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više