Pješak zadobio teške tjelesne povrede!

POLICIJA- Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede dok su dvije lakše povrijeđene u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na putevima grada Živinice u toku proteklog dana i noći.

Obje nereće su se desile u Trećoj ulici na magistralnom putu M18.

U prvoj nesreći je učestvovalo putničko motorno vozilo i pješak, gdje je pješak zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju u UKC-u Tuzla.

U nesreći u kojoj su dva lica lakše povrijeđena, povrede su konstatovane na UKC-u Tuzla učestvovala su dva putnička morotna vozila.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još 9 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 79 pacijenata, tim ljekara  i medicinara 4 puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnadbijevanje na području Donjih I Gornjih Dubrava bilo je uredno .

Na području Grada i prigradskih naselja vršena redukcija u periodu od 22:00-05:30 sati.

BIHAMK- Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero, Gračanica-Srnice Donje.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više