Plesači plesnog studija Dina u naš grad donijeli pet pehara!

Prošlog vikenda u Sarajevu u Skenderiji održan je prvi po redu Festival plesa.

Sala je bila prepuna, plesači puni entuzijazma. Na takmičenju su učestvovali i članovi plesnog studija Dina Živinice koji su odnijeli brojne nagrade i pet pehara. U plasmanu grupe osvojili su pet prvih mjesta, neki od plesača su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili i do 6-7 medalja.

Plesni studio Dina broji 50 članova različite starosne dobi, djeca su talentovana i spremna za osvajanje medalja, redovnim treninzima vrlo lako to i ostvaruju na svim takmičenjima na kojima učestvuju.

Dječica s nestrpljenjem čekaju nova takmičenja a sa takmičenja u Sarajevu donose odlična iskustva.

Plesati je veoma zdravo jer se razvijaju mišići i uči pravilno kretanje, ako mislite da ste stari ili mladi, niste dovoljno spretni i talentovani to ne treba da vas koči.

Mnogi stručnjaci smatraju da ples pored fizičkih benefita umnogome pomaže mentalnom i duhovnom zdravlju. U plesnom studiju Dina dječica sa ogromnim entuzijazmom treniraju, druže se i zabavljaju, a krajnji rezultat svega toga su medalje i pehari koje donose u naš grad.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više