Plesači plesnog studija Dina u naš grad donijeli pet pehara!

Prošlog vikenda u Sarajevu u Skenderiji održan je prvi po redu Festival plesa.

Sala je bila prepuna, plesači puni entuzijazma. Na takmičenju su učestvovali i članovi plesnog studija Dina Živinice koji su odnijeli brojne nagrade i pet pehara. U plasmanu grupe osvojili su pet prvih mjesta, neki od plesača su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili i do 6-7 medalja.

Plesni studio Dina broji 50 članova različite starosne dobi, djeca su talentovana i spremna za osvajanje medalja, redovnim treninzima vrlo lako to i ostvaruju na svim takmičenjima na kojima učestvuju.

Dječica s nestrpljenjem čekaju nova takmičenja a sa takmičenja u Sarajevu donose odlična iskustva.

Plesati je veoma zdravo jer se razvijaju mišići i uči pravilno kretanje, ako mislite da ste stari ili mladi, niste dovoljno spretni i talentovani to ne treba da vas koči.

Mnogi stručnjaci smatraju da ples pored fizičkih benefita umnogome pomaže mentalnom i duhovnom zdravlju. U plesnom studiju Dina dječica sa ogromnim entuzijazmom treniraju, druže se i zabavljaju, a krajnji rezultat svega toga su medalje i pehari koje donose u naš grad.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više