Plivački klub “Zmaj-Alpamm” Tuzla osvojio četiri medalje na 10. Božićnom kupu

Jučer je u Mostaru održan 10. Međunarodno plivačko natjecanje ‘’Božićni kup’’ u organizaciji APK ”Zrinjski” Mostar. Plivalo se u malom bazenu (25 metarskom) sa osam staza i elektronskim mjerenjem. Nastupilo je preko 160 plivača iz 10 plivačkih klubova iz Bosne i Hecegovine.

Plivački klub „Zmaj-Alpamm“ Tuzla sa jednim takmičarom, Kenan Dračić, je bio jedini plivački klub iz Tuzlanskog kantona koji je uzeo učešće na ovom takmičenju.

U izuzetno jakoj konkurenciji Kenan je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu već 6 mjeseci, osvojio 4 medalje i 1 pehar (3 zlatne i 1 srebrnu):

– 3 zlatne medalje je osvojio u disciplinama 100 delfin, 100 slobodno i 200 mješovito,

– 1 srebrnu medalju je osvojio u disciplini 400 metara slobodnim stilom.

Kenan je u kategoriji A-dječaci 2006. godišta, prema zbiru FINA bodova iz 3 discipline, zauzeo fantastično 1. mjesto za šta je osvojio pehar. Također, Kenan je nagrađen i posebnom nagradom za najvrijedniji rezultat u muškoj kategoriji prema FINA 2021. tablicama za rezultat  u utrci 100 slobodno što mu je donijelo 561 FINA bod.

 

Kenanov uspjeh je plod velikog rada, truda i talenta, te još večeg zalaganja njegovih roditelja. Čestitamo Kenanu i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku svoje uspješne plivačke karijere.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više