Počela izgradnja novog mosta pored željezničke stanice u Živinicama

Ovih dana počela je izgradnja novog mosta pored željezničke stanice koji je od velikog značaja za Grad Živinice. Naime, u Gradu Živinice kontinuirano se realizuju infrastrukturni projekti, u okviru kojih je i izgradnja novog mosta za prelazak pješaka u gradsku zonu.

S obzirom na to da je most potpuno devastiran u posljednim poplavama, gradonačelnik Samir Kamenjaković je insistirao da se što brže krene u realizaciju ovog projekta jer je navedeni most pored željezničke stanice jako bitan građanima na ovom dijelu Grada.

Projekat je urađen prioritetno po hitnom postupku, ali se moralo proći kroz zakonske procedure koje su trajale skoro dva mjeseca i iz tih razloga izgradnja novog mosta nije mogla ranije da počne sa realizacijom.

Novi most će biti 2,5 m širine i u potpunosti će riješiti dugogodišnji problem stanovništva u ovom dijelu Grada.

Završetak radova se očekuje za 50 dana, a do tada će se koristiti tek izgrađeni alternativni prelaz za ovaj dio stanovništva.

Finansijska vrijednost navedenog projekta iznosi 186.000,00 KM, a novčana sredstva osigurana su iz Budžeta Grada Živinice.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je zadovoljstvo zbog početka realizacije projekta izgradnje novog mosta čime će se riješiti problem komunikacije i sigurnosti pješaka u ovom dijelu Grada Živinice.

“Nakon nekoliko mjeseci od oštećenja mosta, mi smo morali proci niz procedura da bismo došli da faze izvođenja radova na izgradnji mosta. Konačno smo došli u fazu da završimo ovaj most, a s obzirom da će izgradnja mosta trajati oko 50 dana kako je u ugovoru, i ja se zaista nadam da će u roku i biti završen projekat, napravljen je privremeni alternativni prelaz za naše sugrađane koji žive u ovom dijelu Grada živinice. Zaista mi je zadovoljstvo da smo mogli naći sredstva u iznosu od 186.000,00 KM koliko košta ovaj most. Morali smo uraditi geoistraživanje, projekat i projektnu dokumentaciju i nakon toga našli smo sredstva i potpisali ugovor sa izvođačem. Nadzorni organi i izvođač su na terenu i radovi na izgradnji mosta su počeli. Mi ćemo u navedenom roku imati most koji će sigurno biti boljeg kvaliteta od onog što je bio na ovom mjestu.“, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više