Počela izgradnja, rekonstrukcija i uređenje gradskih ulica

U gradskoj zoni u Živinicama trenutno se realizira nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata izgradnje saobraćajnica, rekonstrukcije i uređenja gradskih ulica.

Naime, u okviru realizacije projekata izgradnje infrastrukture počeli su radovi na izgradnji tri nove gradske ulice, rekonstrukciji i uređenju gradskih ulica, te horizontalnoj i vetritkalnoj signalizaciji u gradskoj zoni u Živinicama.

Ovim projektima će biti obuhvaćena potpuna rekonstrukcija i uređenje gradskih ulica, zatim izgradnja puta iza Doma zdravlja, puta pored MUP-a, te izlaza na magistralni put M-18 iza Srednjoškolskog centra u Živinicama. Pored ovog trenutno se izvode radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji saobraćajnica.

Vrijednost ugovorenih građevinskih radova za navedene projekte iznosi 375.00,00 KM.

Izgradnju tri nova puta radi firma “HOLEX” d.o.o. Živinice, uređenje i rekonstrukciju gradskih ulica radi firma “SE-SARAJKA” d.o.o. Živinice, dok radove horizontalne i vertikalne signalizacije saobraćajnica radi firma “SACOM” d.o.o. Sarajevo.

“Kako bi smo uraditi kvalitetnije radove na našim gradskim saobraćajnicama zaustavili smo projekat koji je podrazumijevao čistu krpažu udarnih rupa na ulicama i krenuli u rekontrsukciju ovih ulica, te su iz tog razloga radovi malo kasnili. Krenuli smo od prve ulice da uradimo kvalitetniju rekonstrukciju koja će trajati duže, a ne da se mora raditi svake godine po malo. Iz tog razloga za ovaj projekat smo obezbjedili 100.000,00 KM da bi se radovi mogli kvaliteno uraditi. Ovakvim načinom rekonstrukcije imat ćemo kvalitenije ulice u gradu. Pored ovih rekonstrukcija planirali smo u gradu uraditi još tri izlaza. Jedan je između prve i druge ulice pored MUP-a, gdje smo smo u prošloj godini uspjeli riješiti imovinsko pravne odnose, zatim izgradnja ulice iza Doma zdravlja, te izlaz na magistarlni put kod Srednjoškolskog centra. Dakle, u gradsku zonu Živinice u ovom mjesecu ukupno će biti uloženo preko 370 hiljada KM. To će daleko pomoći i Gradu i stanovništvu. Također, pored ovoga, planirali smo da u narednom periodu, nakon što probijemo ulicu prema magistaralnom putu, napravimo jedan privremeni parking na zemljištu oko tri i po duluma, a kako bi smo u potpunosti riješili problem parkiranja vozila u gradu.”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više