Počela realizacija projekta rekonstrukcije i asfaltiranja puta na području MZ Podgajevi

Područje Grada Živinice ovih dana pokriveno je infrastrukturnim projektima koji se realizuju planiranom dinamikom, u okviru kojih su i projekti putne infrastrukture.

S tim u vezi, u okviru projekata putne infrastrukture u proteklim danima počeli su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice puta na području Mjesne zajednice Podgajevi, a radi se o dionici puta „Put od Podgajeva prema Kuljanu“.

Finansijska vrijednost navedenih radova je iznosi oko 200.000,00 KM, a izvođač radova je živinička firma „Holex“ d.o.o.

Dakle, kako bi se omogućilo sigurnije kretanje vozila, te stvorili pogodniji uslovi za život građana, na ovom području radi se kvalitetna putna dionica na koju se duže vremena čekalo.

Naime, kvalitetna izgradnja cestovne infrastrukture na ovoj dionici koja je bila u devastiranom stanju, radi se prema projektnoj dokumentaciji što će omogućiti kvalitetniju putnu komunikaciju i sigurnije kretanje stanovništva na ovom području Grada Živinice.

Kako je kazao gradonačelnik Kamenjaković, Grad Živinice je po prvi put u suficitu, a Budžet Grada Živinice je stabilan, što daje mogućnost da se realizuju svi planirani projekti u Budžetu, a rekonstrukcijom ove dionice puta poboljšat će se kvalitet življenja naših građana.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više