Počela sanacija udarnih rupa na ulicima u Općini Živinice

Stabilizacijom vremena započeli su intinzivniji radovi na sanaciji udarnih rupa i većih oštećenja na ulicama gradskog dijela Općine Živinice.

Naime, tokom zimskog perioda na ulicama u Općini Živinicama nastala su velika oštećenja. Općinska Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove redovno održava gradske i prigradske ulice, a razlog kašnjenja početka saniranja udarnih rupa je to što asfaltne baze nisu radile, kao i nepovoljne vremenske prilike.

Po Odluci o programu ljetnog održavanja narednih dana će se krenuti i u sanaciju prigradskih ulica na području cijele Općine Živinice na kojima je nanesena šteta tokom zimskog perioda.

U proteklom periodu izvršeno je postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, a također u saradnji sa Direkcijom cesta FBiH realizovan projekat u vezi sa postavljanjem usporivača pored Prve osnovne škole.

Izvođači radova su firme d.o.o.“SE – Sarajka” Živinice i d.o.o.“HIH” Živinice.

”Vidjeli ste da smo imali problema prvo kada je u pitanju vrijeme bilo, onda je bio problem jer asfaltne baze nisu bile upaljene. Ono što smo prvo realizovali bilo je u saradnji sa Direkcijom, da smo riješili problem Prve osnovne škole, usporivači nisu više kakvi su bili stari nego su oni kakve Zakon predviđa. Ono što je još planirano u gradu su ulice kod pijace, ulica Meše Selimovića, kao i rekonstrukcija Prve ulice gdje ćemo raditi oko 40 – 50 metara koliko nam to dozvole sredstva i onda ćemo ići u Novi grad, izgradnju novih saobraćajnica.” rekao je Enes Glavinić, šef Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove.

U budžetu za 2017. godinu je planirano 52.000, 00 KM za sanaciju i oštećenja ulica na području Općine Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više