Počela sanacija udarnih rupa na ulicima u Općini Živinice

Stabilizacijom vremena započeli su intinzivniji radovi na sanaciji udarnih rupa i većih oštećenja na ulicama gradskog dijela Općine Živinice.

Naime, tokom zimskog perioda na ulicama u Općini Živinicama nastala su velika oštećenja. Općinska Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove redovno održava gradske i prigradske ulice, a razlog kašnjenja početka saniranja udarnih rupa je to što asfaltne baze nisu radile, kao i nepovoljne vremenske prilike.

Po Odluci o programu ljetnog održavanja narednih dana će se krenuti i u sanaciju prigradskih ulica na području cijele Općine Živinice na kojima je nanesena šteta tokom zimskog perioda.

U proteklom periodu izvršeno je postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, a također u saradnji sa Direkcijom cesta FBiH realizovan projekat u vezi sa postavljanjem usporivača pored Prve osnovne škole.

Izvođači radova su firme d.o.o.“SE – Sarajka” Živinice i d.o.o.“HIH” Živinice.

”Vidjeli ste da smo imali problema prvo kada je u pitanju vrijeme bilo, onda je bio problem jer asfaltne baze nisu bile upaljene. Ono što smo prvo realizovali bilo je u saradnji sa Direkcijom, da smo riješili problem Prve osnovne škole, usporivači nisu više kakvi su bili stari nego su oni kakve Zakon predviđa. Ono što je još planirano u gradu su ulice kod pijace, ulica Meše Selimovića, kao i rekonstrukcija Prve ulice gdje ćemo raditi oko 40 – 50 metara koliko nam to dozvole sredstva i onda ćemo ići u Novi grad, izgradnju novih saobraćajnica.” rekao je Enes Glavinić, šef Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove.

U budžetu za 2017. godinu je planirano 52.000, 00 KM za sanaciju i oštećenja ulica na području Općine Živinice.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više