Počele pripreme za obilježavanje 7 novembra, godišnjice izgradnje omladinske pruge Brčko – Banovići

Sedmi novembar je Odlukom Općinskog vijeća Banovići uvršten u listu značajnih datuma i događaja za Općinu. Na ovaj dan, prije 75 godina, puštena je u pogon omladinska pruga Brčko – Banovići. I ove godine, 7. novembar će biti obilježen na prigodan način, a već su počele pripreme za njegovo obilježavanja. Organizatori aktivnosti su SABNOR TK i UABNOR Banovići, a pokrovitelj je općina Banovići.

Tim povodom, općinski načelnik ugostio je predsjednike SABNOR-a TK i UABNOR-a Banovići, Zlatka Dukića i Petra Brkića, te sa istim razgovarao o Planu i Programu obilježavanja 7. novembra. Dogovoreno je da se u subotu, 6. novembra upriliči izložba i Svečana akademija, a dan ranije, u petak , pozorišna predstava. Izložba će biti otvorena u 18 sati i 30 minuta, a Svečana akademija počet će u 19 sati.

Općina Banovići će u povodu obilježavanja 7. novembra, godišnjice izgradnje pruge Brčko – Banovići, organizatorima pružiti potrebnu finansijsku i tehničku pomoć, a u pripremu Svečane akademije biće uključena i JU „Centar za kulturu i informisanje“ Banovići.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više