Počeli radovi na raskrsnici kod Prve Osnovne škole

Rekonstrukcijom raskrsnice u Ciljugama uveliko su prošireni pojedini dijelova prilaznih puteva, kao i dijela magistrale.

Završetkom radova znatno je poboljšana sigurnost saobraćaja u ovom dijelu grada, gdje je često dolazilo do saobraćajnih udesa.

Još jedna od prioriteta rekonstrukcije raskrsnice u općini Živinice je u blizini u Prve osnovne škole, kojom savakodnevno saobraćaja veliki broj vozila .

Posebna važnost u rekonstrukciji ove raskrnice je činjenica da veliki broj učenika prolazi navedenom dionicom puta obzirom da pohađaju nastavu u pomenutoj osnovnoj školi.

U svom planu radu za tekuću godinu Kantonalna direkcija cesta TK uvrstila je ovaj projekat, a isti je našao svoje mjesto u Planu radu za 2016 načelnika Općine Živinice.

Vrijednost projekta je oko 350 hiljada KM.

Projekat sufinansira većim dijelom Kantonalna direkcija cesta a općina Živinice sa 50 hiljada KM.

Prema riječima načelnika Aljica po završetku radova, Živinice bi trebale dobiti novu modernu raskrsnicu ,a u budućnosti bi trebala biti urađena i svjetlosna signalizacija.

Radovi koji su započeti danas na ovoj raskrsnici trebali bi biti završeni za nekih više od mesec dana.

Obzirom da se radi o veoma frekventnoj raskrsnici, a radovi će iz dana u dan biti sve veći, ovim putem apeluje se na vozače da koriste druge alternativne pravce kako se ne bi stvarale velike gužve , a kako navodi načelnik u što skorije vrijeme biće napravljen i Plan saobraćanja vozila sa PS Živinice o čemu će javnost blagovremeno biti obavještena

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više