Počelo Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima, BiH ponovo domaćin

Evropsko prvenstvo u košarci u kolicima počinje danas u Sarajevu. Riječ je o C Diviziji, a iako Bosna i Hercegovina ne učestvuje na ovom takmičenju, s obzirom na to da se mi takmičimo u B Diviziji, organizacijA je pripala našem glavnom gradu.

Razlog za to su fantastični uslovi koje pruža dvorana hotela Hills na Ilidži, koja je već u nekoliko navrata bila domaćin košarkašima u kolicima. Prvenstvo počinje danas utakmicama u grupama, a na njemu učestvuje osam reprezentacija podijeljenih u dvije grupe. Armenija, Finska, Bugarska, Mađarska, Češka, Irska, Dansak i Portugal, borit će se za plasman u višu diviziju. Ko će to biti saznat ćemo 24. septembra kada su na programu finalne utakmice.

Ovo je veliko priznanje za naš savez košarke u kolicima, kojem je IWBF Europe dodijelio ovakav događaj na organizaciju. Miljenja je da su dvorana i uslovi na Ilidži najbolji u Evropi, a sa druge strane naš savez se pokazao kao dobar domaćin i organizator ovakvih manifestacija.

RTVTK

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više