Počeo Novogodišnji turnir u malom nogometu „Banovići 2021“

U organizaciji općinskog nogometnog saveza u Banovićima je počeo Novogodišnji turnir u malom nogometu „Banovići 2021“. Turnir se igra u sportskoj dvorani, a učešće je uzelo 25 ekipa iz nekoliko gradova Bosne i Hrercegovine. Generalni pokrovitelj je općina Banovići odnosno općinski načelnik, koji je na otvaranju turnira izveo početni udarac.

Prema riječima općinskog načelnika, cilj je da ovaj malonogometni turnir u budućnosti preraste u tradiciju i da bude brend po kome će općina Banovići biti prepoznatljiva u prazničnom periodu, prije Nove godine.

Novogodišnji turnir u Banovićima igra se po prvi put i trajaće narednih sedam dana. Završnica je planirana za subotu 25. decembar kada su na rasporedu polufinalni i finalni susreti. Istog dana će se prije finalnih utakmica odigrati i revijalni susret između veterana Banovića i veterana reprezentacije BiH.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više