Počinje asfaltiranje ulice od Konzuma do Miden company

Počela je realizacija projekta spajanja ulice između pijace Kavgić i kuće Brčaninović i izgradnje priključne saobraćajnice na M18 u naselju Novi Grad sa pomoćnom saobraćajnicom kroz poslovnu zonu. Načelnik Samir Kamenjaković obišao je teren gdje se detaljnije upoznao sa stanjem i planom uređenja.

-Smatram da je ovo izuzetano važan projekat za kompletnu Općinu Živinice. Posebno je od velike važnosti za ulaz u grad, kao i ulaz u dio poslovne zone naše Općine.

Asfaltiranjem ovog dijela mi u potpunosti završavamo ovu pomoćnu saobraćajnicu, a čija je izgradnja propisana zakonom kako bi poduzetnici mogli dobiti upotrebne dozvole neophodne za rad.Određene firme, koje su željele doći i raditi na ovom području, su odustajale zbog loše saobraćajne komunikacije. Dakle, asfaltiranjem ovog dijela mi pravimo preduslov za potencijalna ulaganja.

S obzirom, da će sa ove tačke krenuti biciklistička staza koja će voditi do autoputa za bicikle uz novoasfaltiranu saobraćajnicu je neophodno napraviti parkinge, te ćemo kroz ovaj projekat odgovoriti i na tu potrebu. U budućnosti planiramo da ovu saobraćajnicu produžimo cijelom relacijom prema Ciljugama. Putnici koji su prolazili kroz Živinice na ovoj relaciji su viđali jedno ruglo, koje ovim projektom pretvaramo u predispoziciju Općine Živinice koja će naš grad učiniti ljepšim-kazao je načelnik Samir Kamenjaković. 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više