Počinje asfaltiranje ulice od Konzuma do Miden company

Počela je realizacija projekta spajanja ulice između pijace Kavgić i kuće Brčaninović i izgradnje priključne saobraćajnice na M18 u naselju Novi Grad sa pomoćnom saobraćajnicom kroz poslovnu zonu. Načelnik Samir Kamenjaković obišao je teren gdje se detaljnije upoznao sa stanjem i planom uređenja.

-Smatram da je ovo izuzetano važan projekat za kompletnu Općinu Živinice. Posebno je od velike važnosti za ulaz u grad, kao i ulaz u dio poslovne zone naše Općine.

Asfaltiranjem ovog dijela mi u potpunosti završavamo ovu pomoćnu saobraćajnicu, a čija je izgradnja propisana zakonom kako bi poduzetnici mogli dobiti upotrebne dozvole neophodne za rad.Određene firme, koje su željele doći i raditi na ovom području, su odustajale zbog loše saobraćajne komunikacije. Dakle, asfaltiranjem ovog dijela mi pravimo preduslov za potencijalna ulaganja.

S obzirom, da će sa ove tačke krenuti biciklistička staza koja će voditi do autoputa za bicikle uz novoasfaltiranu saobraćajnicu je neophodno napraviti parkinge, te ćemo kroz ovaj projekat odgovoriti i na tu potrebu. U budućnosti planiramo da ovu saobraćajnicu produžimo cijelom relacijom prema Ciljugama. Putnici koji su prolazili kroz Živinice na ovoj relaciji su viđali jedno ruglo, koje ovim projektom pretvaramo u predispoziciju Općine Živinice koja će naš grad učiniti ljepšim-kazao je načelnik Samir Kamenjaković. 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više