Počinje sanacija dijela Memorijalnog centra u Srebrenici

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem budžeta Vlade Federacije BiH, osiguralo je sredstva za projekat rekonstrukcije bivše fabrike akumulatora u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predstavnik odabranog izvođača radova, uz prisustvo predsjedavajućeg Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Ševketa Hafizovića, potpisali su ugovor o izvođenju radova.

– Projekat rekonstrukcije i sanacije objekata Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari je jedan od najznačajnijih projekata Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Samo u toku ove godine implementiramo oko dva miliona KM za tu namjenu. Pored rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora, u toku su radovi i na vanjskom uređenju i izgradnji putne infrastrukture uz samom Memorijalnom centru. Završetkom ovog projekta Vlada Federacije BiH je zaokružila jednu cjelinu u izgradnji i sanaciji Centra. To pokazuje našu opredijeljenost da nastavimo s podrškom u očuvanju sjećanja na svako ukopano tijelo u Potočarima, ali i u drugim krajevima naše domovine – istaknuo je ministar u Vladi FBiH Edin Ramić

Institucionalna podrška Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari je garant njegovog opstanka i uspješnog razvijanja.

– Vlada Federacije BiH je najveći investitor u Centru. Završetak rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora nam je od velikog značaja, kako zbog svoje funkcionalnosti, tako i zbog historijskog značaja i sjećanja na period 1995. godine. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u kontinuitetu podržava naš rad, zahvalni smo ministru Ramiću koji je prepoznao važnost realizacije ovog projekta. Zahvalni smo i Vladi Federacije na dosadašnjoj podršci koja je bila neizostavna od samog osnivanja Memorijalno centra –  kazao je predsjedavajući Upravnog odbora MC Ševket Hafizović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

 

The post Počinje sanacija dijela Memorijalnog centra u Srebrenici appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više