Počinju dani Likovne kolonije u organizaciji BZK Preporod i BKC Živinice

Likovna kolonija je jedan od najznačajnijih kulturoloških događaja na području općine Živinice, a svake godine okuplja desetine likovnih umjetnika koji stvaraju slike u ambijentalnim prostorima.

Koloniju organizira BZK Preporod OD Živinice, ove godine u suradnji sa JU BKC Živinice, a ljubitelji likovne umjetnosti u petak će od 19 sati uživati u slikama nastalim na dosadašnjim kolonijama, te zabavnom programu. Planirano je i otvaranje Malog zavičajnog muzeja, koji će biti realiziran u suradnji sa Etno Avlijom Mačkovac.

Učesnici u Likovnoj koloniji tokom vikenda će boraviti u prelijepom ambijentu Etno Avlije i stvarati umjetnine koje će ponovo biti izložene u nedjelju od 19 sati u BKC-u Živinice, nakon čega će biti prikazan dokumentarno-igrani film „Kušlat- džamija u kojoj od petka do petka klanjaju džennetske ptice“. U nedjelju će publika uživati i u predivnim glasovima živiničkog dua, Ilme i Emine Mahmutbegović.

Ulaz na sve događaje je besplatan, a pokrovitelj je Općina Živinice i Vlada Tuzlanskog kantona.

 

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više