Podignuta optužnica za poreznu utaju u iznosu od 76. 000 KM

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Sulejmana Mujovića, rođenog 1965. godine u opštini Novi Pazar, Republika Srbija, državljanina Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je, u svojstvu prokuriste osobe ovlaštene za zastupanje pravnog lica Čat-Trade d.o.o. Kalesija, počinio inkriminisane radnje u periodu od januara 2015. do decembra 2017. godine, na način da oporezivi promet u ukupnom iznosu 447.956,47 KM nije evidentirao kroz poslovne knjige, niti je isti putem podnesenih prijava samooporezivanja prijavio Upravi za indirektno oporezivanje BiH, niti je obračunao porez na dodanu vrijednost (PDV) u ukupnom iznosu od 76.152,60 KM, a za koji iznos je oštećen budžet i svi gradani BiH.

Kako se navodi iz Tužilaštva BiH, optuženi se tereti da je izbjegao da plati davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza, čime je počinio krivično djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. stav 3. u vezi sa stavom 1. u vezi sa članom 54. KZ-a BiH.

Optužnica je potvrđena od Suda BiH.

The post Podignuta optužnica za poreznu utaju u iznosu od 76. 000 KM appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
1 Komentar
  1. WALTER piše

    Nista od toga biti nece jer mnogi ne samo na podrucju Kalesije,vec i Kladnja,Zivinica,Banovica,tuzle i vece novcane iznose ostecena je budzet drzavni sto neplacaju PDV drzavi.I Hasan Muratovic je bio predsjednik opstine zivinice pa nije placao porez i njegov kampanjon iz Njemacke i jos se nalazi na sudu gdje su njih dvojica uzurpirali privatna zemljista i drzavna u Basigovcima pa su izgradili plantaze.Na Ljubacama drzi Hasan Muratovic jelene i ogromno je zemljiste drzavno korupcijom uzurpirao pa sud ga oslobodio.Kupio je diplomu pravnika i svome sinu cak i 2 diplome pa cak i da je magistar od 24 godine pa sud u Zivinicama radi za lopove i kurve.treba visoki predstavnik na tuzlanskom kraju sve smjeniti i ministre i direktore i lopove,sudije,tuzitelje i mnoge advokate.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više