Područna škola u Priluku dobila novi sistem grijanja

U područnoj školi u Priluku juče je svečano pušten novi sistem grijanja baziran na upotrebi geotermalne toplotne pumpe, sa kojim će učenici i nastavno osoblju  u mnogo boljim uslovima nego ranijih godina dočekati zimu.

Radi se o projektu  vrijednosti 67 hiljada KM koja su osigurali  Ministarstvo za obrazovanje i nauku, Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, te Caritas Švicarske.

Presijecanjem svečane vrpce na područnoj školi u Priluku učenici ove škole su uz pomoć ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvisa Barakovića i ministra prostornog uređenja i zaštite okolice TK Zvjezdana Karadžina, te projekt – menadžera Caritasa Švicarske Fuada Imamovića ozvaničili puštanje u pogon novog sistema grijanja baziranog na upotrebi geotermalne toplotne pumpe.

Područna škola Priluk prva je odgojno obrazovna ustanova na području Živinica , a druga na TK koja je uspostavila sistem grijanja baziranog na geotermalnoj toplotnoj pumi.

Područnu školu u Priluku pohađa  65 učenika .

Mirsada Bijelić direktorice škole ovom prilikom se  zahvalila donatorima i predstavnicima  vlasti na podršci koju su pružili u realizaciji ovog projekta.

Bijelić je uručila zahvalnice resornim ministrima kao i predstavnicima Caritasa ,dok su djeca izvela i priredbu koju su pripremila zajedno sa svojim nastavnicima.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više