Pokemoni stigli u Živinice!

Pokémon GO čitavu planetu Zemlju koristi kao igralište pa tako i naše Živinice. Igra još službeno nije dostupna u BiH, ali ćemo Vam u tekstu ispod pokazati kako će te je ipak zaigrati veoma jednostavno. Igra koristi GPS na vašem mobilnom telefonu kako bi vas u realnom vremenu pratila u šetnji gradom. Veći broj Pokemona možete pronaći na gradskom Bulevaru, nemojte se iznenaditi ako Pokemoni budu u nekom od kafića. Takozvani Pokestopovi se nalaze na više lokacija u našem gradu, a par njih se nalazi u blizini bulevara tačnije kod spomenika Josipa Broza Tita i kod spomenika u gradskom parku.

Igrači koriste glavnu premisu originalne Pokémon serije, traže Pokémone, treniraju ih i bore se s drugim igračima. Doduše, premisa je prilagođena i skalirana za mobilne uređaje, ali bit igre je i dalje jasan. I da, šetat ćete i šetati, ponekad i po 200 metara bez da naiđete i na jednog Pokémona. Znači, igra nas tjera na tjelesnu aktivnost? Kako to može biti zabavno? Eto, nekako ipak može.

Igra će privući vašu pažnju na ovaj ili onaj način. Bilo da ste veliki fan Pokémona ili vas samo privlači tehnički aspekt igre, Pokémon GO će vas zasigurno zaokupiti na jedno određeno vrijeme. Ako ništa drugo, bit ćete glavna faca u birtiji kad ekipi pokažete preslatkog Squirtlea dok skakuće pred vašom šupom. Upravo to je rezultat implementirane tehnologije proširene stvarnosti, koja uz pomoć kamere mobilnog uređaja na ekranu prikazuje Pokémone u realnom vremenu.

 

Ne možete preuzeti Pokemon GO? Evo kako!

Za Android morate skinuti odgovarajući .apk (više detalja o tome ovdje)

  • Omogućite instaliravanje aplikacija iz nepouzdanih izvora na svom mobitelu/tabletu (postavka se najčešće nalazi u settings/security)
  • Pokrenite .apk file iz downloadsa, instalirajte igru – Pokrenite igru i povežite sa google računom – Trk u šumu lovit Pokemone

Upute za iOS pronađite ovdje. Pogledajte i video

Više uputa i informacija kako igrati Pokemon Go pogledajte ovdje.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Komentari isključeni.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više