Policija obišla preko 300 adresa osoba koje se nalaze u 14-dnevnoj izolaciji

Trenutno je na području TK, 615 osoba u kućnoj izolaciji. Za sve koji ne poštuju rješenje koje ih obavezuje na kućnu  izolaciju propisane su novčane, pa čak i zatvorske kazne. Koliko se naši građani pridržavaju izrečenih mjera, tokom vikenda provjeravala je policija. 

„Uprava policije MUP-a TK  pored redovnih poslova i zadataka jučer je počela sa realizacijom zadatih mjera. Izvršene su operativne provjere na terenu na preko 300 lokacija. Određeni broj, možemo reći, manji broj građana nije zatečen na adresama stanovanja odnosno ne poštuje izrečene mjere izolacije,  a o svemu je upoznat Krizni štab kantonalne i opštinski Krizni štab radi poduzimanja daljih mjera aktivnosti” – rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Policijski službenici će i dalje raditi na mjerama prevencije, odnosno vršit će nadzor i kontrolu nad osobama koje predstavljaju potencijalnu opasnost po ostale osobe, saopštili su iz MUP-a TK.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više