Policija pretresla 23 lokacije na području TK: Pronađeno, oružje, municija, droga, traktori, kombi vozila

Protiv više lica biće podnesen izvještaj tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih nedozvoljenih radnji, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Policija je s ciljem otkrivanja i identifikacije izvršilaca krivičnih djela izvršila pretrese na 23 lokacije na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Sapne, Živinica, Kalesije, Srebrenika, Kladnja i Banovića.

U pretresima su pronađena dva kombi vozila, dva traktora, tri automatske puške sa 188 komada bojeve municije, vojnička puška, vazdušna puška, 215 bojevih metaka, lovačka puška, sedam okvira za automatsku pušku, pet pištolja, startni pištolj, gasni pištolj, 15 puščanih metaka, vojni bajonet sa futrolom, te oko 200 komada pirotehničkih sredstava.

Pronađen je razni električni alat, više mobilnih telefona, rudarske lampe, prenosni UKT uređaj, dva laptopa, video-kamera, bicikl, provalnički alat, tri digitalne vage, predmeti za korištenje opojne droge, 22 plastična pakovanja droge, 35 ručno motanih cigareta “džoint”, šprica sa kanabisovim uljem, dvije drobilice za drogu i drugi predmeti. Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu će biti podneseni izvještaji protiv lica čiji su inicijali M.D. (47) iz Tuzle, M.H. (33) i R.K. (51) oba iz Sapne i S.D. (30) iz Živinica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Izvještaj će biti podnesen i protiv lica S.K. (46) iz Tuzle zbog sumnje da je počinio dva krivična djela krađa, R.J. (34) iz Lukavca zbog sumnje da je počinio krivična djela teška krađa i utaja, A.Š. iz Gračanice i E.Č. (49) iz Banovića zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, te DŽ.M. (51) iz Kladnja zbog sumnje da je počinio krivično djelo i prekršaj shodno Zakonu o oružju i municiji Tuzlanskog kantona. Protiv lica M.K. (43), M.K. (29), J.K. (27), M.Š. (27), E.M. (29) i S.J. (37), svi iz Živinica, nakon kompletiranja predmeta, biće podneseni izvještaji zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela krađe uglja sa lokaliteta Rudnika Dubrave, dok će protiv M.K. (29) i S.J. biti dokumentovan i prekršaj shodno Zakonu o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, navodi se u saopštenju.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete materije, kantonalnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji protiv E.H. (24) iz Gradačca, A.K. (29) iz Srebrenika, E.M. (26) iz Tuzle i dvadesetčetvorogodišnje Tuzlanke A.J, te D.H. (24) iz Lukavca, S.H. (51) iz Gradačca, S.Z. (26) iz Srebrenika, E.I. (31) iz Kalesija i H.B. (23/) iz Živinica, zbog posjedovanja i zloupotrebe opojnih droga. Pretresi su izvršeni po nalogu opštinskih sudova od 23. do 25. februara.

Izvor: Tuzlanski.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više