Policijski pretresi u Tuzli i Živinicama – Uhapšeno sedam osoba

Sedam osoba je uhapšeno u policijskoj akciji koja je jučer provedena na području Tuzle i Živinica. Također, izvršen je pretres stambenih i drugih prostorija na 11 lokacija, a sve po naredbi općinskih sudova u Tuzli i Živinicama.

Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: sedam okvira za automatsku pušku, 354 komada municije call 7,62, 1 pušku M-48, 3 metka-lovačke patrone call 12mm, optički nišan, 4 mobitela, 2 mobilne-radio stanice, dvogled, 4 pmv., dokumentacija od pmv., nekoliko desetina certifikata, kupoprodajnih ugovora, carinskih deklaracija, i druge dokumentacije koja se odnose na uvoz, posjedovanje i prodaju vozila.

Nakon završene kriminalističke obrade nad navedenim osobama, četiri osobe će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje, saopćeno je iz press službe MUP-a TK.

(rtvslon.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više