POLICIJSKI SAT U SARAJEVU VEČERAS OSTAJE OD 21:00, FORTO PORUČIO DA VLADA ZASJEDA TEK SUTRA

Iako je Vlada Federacije BiH danas prije podne donijela odluku o skraćivanju policijskog sata, od 23:00 do 05:00, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je kazao da ograničenje kretanja u Sarajevu večeras ostaje od 21:00 sati.

“Nakon promjene ograničenja kretanja na nivou FBiH, Vlada KS će sutra odlučivati o ograničenju kretanja za građane i radnom vremenu privrednih subjekata. Večeras ograničenje kretanja ostaje od 21:00 sati”, izjavio je Forto.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku na prijedlog preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o skraćivanju ograničenja kretanja na teritoriji ovog bh. entiteta.
To znači da prema odluci Federalne vlade ublažene mjere stupaju na snagu odmah odnosno od večeras. Kako je potvrđeno za Klix.ba Federalni krizni štab je dostavio ovu odluku svim Kantonalnim kriznim štabovima.

Današnji zaključci Vlade FBiH
Ipak, u Kantonu Sarajevo građani se večeras neće moći kretati do 23:00.

Jedini razlog jeste Vlada Kantona Sarajevo koja očito nije smatrala potrebnim da već danas sazove sjednicu, pa makar i telefonsku, i donese odluku o usklađivanju mjera s ostatkom FBiH kako bi se omogućilo stanovnicima ovog kantona kretanje do 23:00 umjesto do 21:00.

  1. Građani će na sjednicu Vlade KS čekati do sutra, pa je za očekivati da u Sarajevu kretanje bude dozvoljeno do 23:00 tek od sutra. Ipak, moguće je i da vlada ipak održi hitnu telefonsku sjednicu u narednim satima i usaglasi mjeru sa onom federalnom piše Klix.
    Preuzeto:Klix.ba

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više